KFC på väg att hitta tryggheten

Fotboll/Kristianstad Artikeln publicerades
KFC-tränaren Atli Edvaldsson.
Foto:Bosse Nilsson
KFC-tränaren Atli Edvaldsson.

Två raka segrar och på hyfsat trygg mark i tabellen. KFC går för tredje raka segern i helgen.

– Vinner vi mot Ängelholm går vi in med ett härligt självförtroende inför matchen mot Mjällby, säger tränaren Atli Edvaldsson.

Kristianstad FC är borta från den absoluta bottenstriden och en seger i söndagens Skånederby mot Ängelholm skulle vara mumma för den tidigare krisstämplade klubben.

Tre poäng mot Ängelholm och KFC kan i princip börja planera för en säsong i söderettan även 2018.

KFC-tränaren Atli Edvaldsson känner att spelarna börjar ta in hans tankar om fotboll, men att det finns mycket att jobba på.

– Jag tycker att spelarna visar en härlig segervilja, det har gett oss två raka segrar. Men det mesta i spelet behöver gå snabbare och det finns en del att jobba med när det gäller vår organisation. Hur vi jobbar mot bollhållare i vårt försvarsspel och så vidare. Det kommer att ta tid, säger Edvaldsson och fortsätter:

– Jag ser med spänning fram emot de kommande matcherna. Vinner vi mot Ängelholm går vi in med ett härligt självförtroende inför matchen mot Mjällby.

Mot Ängelholm hoppas Edvaldsson att Jesper Modig kan få speltid. Modig, som för drygt ett år sedan åkte på en tuff knäskada, skulle ha varit med i matchtruppen mot Ljungskile, men insjuknande. Nu ska Modig vara disponibel för spel, något som glädjer KFC-tränaren:

– Tanken är att han ska få några minuter. Det är en stark spelare, som har sett bra ut i träning.

Inför

Ängelholms FF–Kristianstad FC

16.00

Vad: Division I södra.

Var: Ängelholms IP.

När: Söndag.

Läget i laget

Antonio Rojas är långtidsskadad och spelar inte mer den här säsongen. Annars är det gott gry i KFC-truppen. Tanken var att Jesper Modig skulle göra comeback efter sin knäskada mot Ljungskile, men då var han sjuk. Nu är Modig frisk igen och redo för speltid.

Kungaligan

Kungaligan 28: Albert Ejupi. 16: Nahom Girmai. 14: Oliver Ekroth. 13: André Kamp. 11: Sixten Mohlin. 9: Martin Rudolfsson. 8: Fredrik Widlund.

Omgången

Lördag: Qviding–Assyriska BK, FK Karlskrona–IK Oddevold, Skövde AIK–Landskrona BoIS, Utsiktens BK–Husqvarna FF.

Söndag: Mjällby AIF–FC Rosengård, Ljungskile SK–Oskarshamns AIK, Ängelholms FF–Kristianstad FC.

Tabellen

Se HÄR

Visa mer...