KFC vann enkelt mot Rosengård

Fotboll Artikeln publicerades
Foto:Bosse Nilsson

Kristianstad FC vann kvällens viktiga hemmamatch mot jumbon Rosengård med 4–0 (1–0).

Därmed tog KFC ett stort steg mot nytt kontrakt i söderettan.

KFC gjorde en stabil match och en stor arbetsinsats efter turbulensen som varit de senaste dagarna, då både tränaren Joakim Persson och sportchefen Anders Swahn lämnat klubben.

KFC–Rosengård 4–0 (1–0)

Målen: 1–0 Emil Åberg (29), 2–0 Albert Ejupi (55), 3–0 (82) Andreas Grahm, 4–0 Anton Bloom (90+3).

Efter en spelmässigt jämn inledning med ett par hyfsade chanser åt båda håll var det KFC som tog ledningen med 1–0 i den 29:e minuten.

Albert Ejupi drev upp bollen i en omställning och hittade Nahom Girmai som stormade med full fart mot Rosengårds mål. När Nahom sedan skulle skjuta kom ett bortaben emellan och med lite tur studsade bollen fram till Emil Åberg som bara kunde rulla in bollen i mål.

KFC hade sedan en andra boll inne i nät, men Andreas Grahm vinkades helt korrekt av för offside.

Med bara ett par minuter kvar av den första halvleken hade Rosengård ett gyllene läge att kvittera till 1–1. Nichlas Schön var igenom och rundade Sixten Mohlin men när bollen var på väg mot det tomma KFC-målet kom Fredrik Widlund farandes och kunde i sista stund tackla ut bollen till hörna.

I den andra halvleken var det Rosengård som inledde bäst, men i den 55:e minuten bjöd KFC på en vass omställning där Nahom Girmai avslutade så att målvakten tvingades rädda till hörna.

Nahom tog hand om högerhörnan och på första stolpen dök Albert Ejupi upp och nickade in 2–0.

KFC avgjorde sedan matchen definitivt när Andreas Grahm var på hugget och gled igenom bortaförsvaret och avslutet fick han in högt bakom Rosengårds målvakt Blerim Gudjufi.

På stopptid spikade sedan inhopparen Anton Bloom slutresultatet till 4–0 med ett hårt pressat skott utanför straffområdet.

Tidigare under måndagen hade den sparkade KFC-tränaren Joakim Persson talat ut i Kristianstadsbladet och i intervjun pratades det om KFC:s samarbete med den argentinska klubben Club Atlético San Jorge. Persson sa då: ”Ni kommer att få se i kvällens startelva vad det här handlar om, det är inte så svårt att lägga ihop ett plus ett".

Och jovisst, som av en händelse så startade båda KFC:s Argentina-importer för första gången i en seriematch den här säsongen. Både Paulo Ippolito och Andres Mansilla fick chansen från start och Joakim Perssons spådom blev därmed sann.