KIK gjorde allt utom mål – rond 1 till Västerås

Släkten är värst brukar man säga. Och det är precis det som Kristianstads IK känner efter förlusten borta mot Västerås. Förre KIK-forwarden Fredrik Hetta gjorde matchens första mål och blev en av hjältarna för sitt Västerås.
Kristianstad • Publicerad 14 mars 2018
KIK vek ned sig.
KIK vek ned sig.Foto: Kevin Johansson/VLT

Kristianstads IK är i brygga efter den första ronden i matchserien i playoff 3. Förre KIK-spelaren Fredrik Hetta sänkte sitt gamla lag genom att göra matchens första mål, 31 sekunder in i den andra perioden, när ett yrvaket KIK-försvar inte hängde med. Västeråskaptenen Fredrik Johansson hade lekstuga med Fredrik Lindblom bakom KIK-målet och hittade en fristående Fredrik Hetta framför målet. Hetta kunde raka in en backhand förbi Joel Gistedt.

Annars gjorde KIK spelmässigt en helt okej bortamatch. Man fick till långa anfall i Västerås försvarszon, men KIK-spelarna hade fruktansvärt att såga sig igenom hemmaförsvaret med målvakten Marcus Dahlbom i spetsen.

Marcus Sirén hade ett drömläge i den andra perioden efter att lurat upp en Västeråsare upp på läktaren, men när Sirén skulle sätta pucken i mål stod hemmakeepern Marcus Dahlbom i vägen.

I den tredje perioden fick KIK tidigt in spela i powerplay.

Men KIK kom ingenstans.

Några minuter senare fick hemmalaget powerplay och vips så var det 2–0.

42-årige Conny Strömberg hittade Fredrik Johansson i slottet. Johansson kunde sätta 2–0.

KIK hämtade sig aldrig från det målet.

Nästa match spelas på fredag i Kristianstad. Då är KIK piskat att vinna. Blir det förlust är säsongen över. Skulle KIK vinna på fredag väntar en tredje och avgörande match på lördag.