KIK-kaptenens show mot Väsby

Kristianstads IK gjorde vad man skulle borta mot Väsby och vann med tennissiffrorna 6–1.
– Det var ingen snygg match, men den gav tre poäng, säger KIK:s tränare Mats Lusth.
Publicerad 17 januari 2018 • Uppdaterad 18 januari 2018
KIK-kaptenen Johan Skinnars var på spelhumor mot Väsby
KIK-kaptenen Johan Skinnars var på spelhumor mot VäsbyFoto: Bosse Nilsson

Kristianstad

Efter att ha släppt in mål redan efter 36 sekunder borta mot Väsby tog Kristianstads IK tag i händelserna.

Utan att ha behövt förta sig allt för mycket kunde man ta en enkel seger med 6–1 efter 60 minuter.

– Det var en ganska svårspelad match. Deras spelare var lite överallt och ingenstans. De spelade raggarhockey och det gällde för oss att vara alerta. Det var ingen snygg match från vår sida, men den gav tre poäng, säger KIK:s tränare Mats Lusth och fortsätter:

– Det var ingen stämning i hallen och det var lite avslaget, men jag tycker att spelarna höll upp koncentrationen helt okej och gjorde vad de skulle.

KIK avgjorde matchen redan i den första perioden efter att ha gjort fyra mål.

Matchens lirare mot Väsby var KIK-kaptenen Johan Skinnars som hade en magnifik kväll med fyra assist på kontot. Bland annat till Fredrik Hanssons första mål i matchen där radarparet kom ensamma mot Väsbymålvakten Måns Johansson. Hansson fick öppet mål och kunde raka in pucken.

Skinnars läckraste assist var nog ändå till 4–1-målet där han från en position bakom målet hittade en framstormande Jonas Halvarsson som kunde prickskjuta in sitt första mål i KIK-dressen.

– Den kedjan med Skinnars, ”Hasse” och Sonny visade vägen i den första perioden och gjorde många bra saker, säger Mats Lusth.

Mellanperioden blev mållös och KIK kontrollerade händelserna på isen.

I tredje akten punkterade Fredrik Hansson matchen med sitt 5–1-mål i powerplay – givetvis framspelad av Johan Skinnars.

Mikael Johansson, center för dagen, stod för en individuellt fin prestation när han punkterade slutresultatet till 6–1 med sex minuter kvar att spela.

– Kul att se ”Törna” (Tobias Törnkvist) och Sirén (Marcus) på isen. De fortsätter att hitta varandra riktigt bra, säger Mats Lusth.

Törnkvist och Sirén hade Simon Norberg som center i kedjan.

Tidigare har man spelat med Troja/Ljungby-lånet Elias Edström, som missade matchen mot Väsby på grund av en överkroppsskada.

KIK:s sportchef Joakim Johansson skriver i ett sms till Bladetsporten att Edström ”kommer att vara borta i två-fyra veckor.”

Ska han ersättas eller avvaktar ni tills han är tillbaka?

”Det kommenterar jag inte i dag”, skriver Johansson.

KIK-segern mot Väsby innebär att man fortsatt är tabellfyra, men att man samtidigt tog in tre poäng på tabellettan Huddinge, som förlorade borta mot Hudiksvall med 1–3.

KIK är tre poäng bakom Huddinge, som har spelat två matcher mer än KIK.

För KIK:s del väntar Nybro i nästa match – smålänningarna gästar Kristianstads ishall på lördag.