Annons

KIK motstånd i playoff 3 klart – nya möten med Vimmerby väntar

Nu är det klart vilket lag som Kristianstads IK ställs mot i playoff 3. Det lag som ”blev över” till KIK blev till slut Vimmerby.
KIK inleder på bortaplan på tisdag och kan därefter avgöra matchserien på hemmaplan.
Ishockey/Kristianstad • Publicerad 10 mars 2019
KIK ställs mot Vimmerby i playoff 3.
KIK ställs mot Vimmerby i playoff 3.Foto: Victor Lindstammer

Efter Östersunds 4–0-seger i det avgörande mötet med Forshaga under lördagen stod det klart att KIK var rankat som fjärde lag inför playoff 3-valen. Det innebar att KIK inte fick välja motstånd, utan ta det som blev över efter att Kallinge-Ronneby, Boden och nämnda Östersund gjort sina val.

Och det lag som blev över var alltså Vimmerby HC, som blev fyra i den södra allettan där KIK slutade tvåa.

Annons

– Jag har inte funderat på några önskemotståndare eftersom vi ändå inte kunde välja. Valen var nästan ristade i sten så jag var ganska förberedd på att det skulle bli Vimmerby, säger KIK-tränaren Mikael Gath i hockeyettans livesändning.

Segraren i allettan södra, Kallinge-Ronneby, valde först och ville då möta Tranås. Därefter valde Boden att möta Huddinge, innan Östersund valde Hudiksvall. Därefter var det alltså bara Vimmerby kvar. Ett lag som KIK har 1–3 i möten mot den här säsongen.

– Det kan vara en fördel att vi vill vinna, medan de måste vinna. De har satsat för att gå till kvalserien, säger Phillipe Horsky, tränare i Vimmerby.

Mikael Gath:

– Måste vet jag inte, men vi har som målsättning att vinna. Vår satsning är att ta oss till kvalserien. Det är inte en en ekonomisk satsning, men för vår del är det mest en mental och fysisk satsning, säger KIK-tränaren.

KIK inleder på bortaplan på tisdag och spelar sedan hemma på fredag och eventuellt på lördag om matchserien går till en tredje och avgörande match.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons