KIK:s magiska svit i Nybro lever vidare – drömdebut av KIK-back

Kristianstads IK tog en blytung bortaseger i favorithallen i Nybro. I 3–1-segern utmärkte sig målvakten Joel Gistedt och backförvärvet William Pethrus som gjorde ett mål och spelade fram till ett.
Nybro • Publicerad 23 november 2018
Robin Sterner styrde in 3–0-målet.
Robin Sterner styrde in 3–0-målet.Foto: Daniel Bogefors

Dock var segern i Nybro dyrköpt för Kristianstads IK.

Till en redan lång skadelista adderades nu backen Christoffer Rasch, som fick utgå med en befarad knäskada i den första perioden.

Poängen var viktiga för KIK som kliver upp på en andraplats i tabellen.

15 minuter in i den första perioden tryckte Fredrik Hansson in 1–0-pucken efter en retur från hemmamålvakten Alexander Johansson.

I den andra perioden satte nyförvärvet från IK Pantern, William Pethrus, utvisad och Nybro tryckte på för en kvittering. Men precis när Pethrus kom in på isen så hittade lagkamraten Johan Lundgren KIK-backen fri på blålinjen. William Pethrus agerade som värsta målskytten och satte iskallt 2–0 till KIK.

Efter 2–0-målet spelade KIK klassisk bortahockey, spela enkelt och satsa på kontringar.

Nybro hade dock stundtals hårt tryck mot KIK-målet men Joel Gistedt storspelade.

I den tredje perioden punkterade KIK matchen i spel fem mot tre. Robin Sterner styrde in William Pethrus skott från blålinjen.

Mot slutet av matchen plockade Nybro ut målvakten och fick in en reducering, men närmare än så kom aldrig smålänningarna.

Noterbart var att segern var KIK:s 14:e raka i Nybro.