Annons

Klart: Svensk mästare tar över Vinslövs HK

Vinslövs HK är mitt uppe i det avslutande kvalet till allsvenskan. Men samtidigt passar man på att presentera handbollsprofilen Pelle Käll som ny tränare till nästa säsong.
– Även om vi inte skulle gå upp i allsvenskan så kommer vi att satsa, säger Michael Holmström, herransvarig i Vinslövs HK.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 8 april 2019
Pelle Käll tar över Vinslövs HK.
Pelle Käll tar över Vinslövs HK.Foto: Tomas Nyberg

Peter ”Cassa” Jönsson var redan inför den här säsongen tveksam till att fortsätta som huvudtränare i Vinslövs HK. Nu är det klart att han slutar och ersätts av Lundaprofilen Pelle Käll.

– Han är en känd tränare med en god handbollsbakgrund som kommer att bidra med sin kunskap till vår övriga tränartrupp. Dessutom har han ett bra kontaktnät bland svenska spelare, säger Michael Holmström, herransvarig i Vinslövs HK.

Annons

Käll kommer närmast från tränaruppdrag i Lugis farmarlag HK Farmen i division 1. Han har tidigare tränat lag som Ystads IF, H65, H43, Eslöv och OV Helsingborg.

Som spelare tog han SM-guld med Ystads IF 1992.

Vinslöv förlorade den första kvalmatchen i bäst av tre mot Tyresö och måste nu vinna två raka matcher på bortaplan. Annars kommer Käll att ta över ett division 1-lag. Men det spelar mindre roll för rekryteringen, säger Michael Holmström.

– Även om vi inte skulle gå upp i allsvenskan så kommer vi att satsa, och i så fall satsa ännu hårdare. Så det spelar ingen roll i det här sammanhanget. Det är klart att Pelle hellre tränar ett allsvenskt lag, men han kommer ju ändå.

Som det ser ut i nuläget kommer den nuvarande tränarduon med Peter ”Cassa” Jönsson och Håkan Jönsson att stanna kvar kring A-laget.

– Vi har haft möten de nuvarande tränarna tillsammans med Pelle Käll och tanken är att "Cassa” ska vara ansvarig för fysbiten medan Håkan tar strategi- och analysarbetet precis som nu, säger Michael Holmström.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons