"Klicken" blir Näsum trogen

Fotboll/Kristianstad Artikeln publicerades
Angelique Sandberg Winther.
Foto:Peter Åklundh
Angelique Sandberg Winther.

En viktig pusselbit är klar för Näsums IF. Angelique "Klicken" Sandberg Winther fortsätter som spelande tränare.

– Jag ville ha spelarna bakom innan jag pratade med styrelsen, säger hon.

Hon var med och tog upp Näsum i division II säsongen 2016. I år förde Angelique ”Klicken” Sandberg Winther nykomlingen till en stabil mittplacering.

Nu har hon fått förnyat förtroende på Öllervallen.

– Nu är det klart, säger ”Klicken”, som berättar att det var viktigt att hon hade spelarnas förtroende innan hon skrev på nytt kontrakt.

– Jag ville ha spelarna bakom mig innan jag pratade med styrelsen. Spelarna ville ha mig kvar, vilket är kul, säger hon.

Kommer du att fortsätta spela?

– Laget har fått bestämma där med. De vill att jag fortsätter spela, så det lutar åt det. Det gör ont i kroppen efter varje match. Just nu behöver jag vila.

Summera er första säsong i tvåan?

Femma är mer än godkänt som nykomling. Det var ingen som trodde att vi skulle komma femma. Jämfört med division III var det stor skillnad i tempo och så vidare. Trupperna och spelarna är jämnare i division I.

Finns det mer utveckling i truppen?

– Vi ska jobba vidare på den idén vi hade i år. Vi behöver få in några förstärkningar. En målvakt och en rutinerad mittfältare hade inte varit fel. Sedan håller jag tummarna för att en sådan spelare som Amanda Rosengren stannar kvar. Det kan bli riktigt bra för oss, sedan är det andra året alltid tufft, säger Angelique ”Klicken” Sandberg Winther.