Klubbens 14-åringar vann internationella Lundaspelen.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 2 januari 2018
Kristianstad HK vann Lundaspelen för 14-åringar.

Kristianstad HK hamnade i en tuff grupp med ett tyskt (TV Nellingen), ett tjeckiskt (Tatran Bohunice), ett danskt (Amager 2) och ett svenskt lag (HK Lidköping).

De två bästa lagen tog sig vidare till A-slutspelet.

Efter klara segrar mot HK Lidköping och Amager så blev det förlust mot TV Nellingen och oavgjort mot Tatran Bohunice.

TV Nellingen vann gruppen med full pott och KHK tog hand om andraplatsen tack vare bättre målskillnad än Tatran Bohunice.

– Där hade vi stolpe-in, säger lagledaren Michaela Rosenqvist.

Marginalerna skulle fortsätta att vara på KHK:s sida även i slutspelet.

Så väl semifinal som final blev klassiska rysare.

I semifinalen mot danska FIF 1 krävdes det shoot out för att skilja lagen åt. Och det var först på den sjätte straffen som KHK tog sig till final. Tilda Colleen avgjorde tillställningen.

– Det var verkligen olidligt spännande, säger Michaela Rosenqvist.

I finalen mot Hellerup började KHK väldigt bra, men bjöd in danskorna i matchen och i halvtid var ställningen 5–6. Danskorna fortsatte att föra matchen under den andra halvleken främst tack vare ett fantastiskt skytte. Men KHK gav sig inte och med en minut kvar av ordinarie matchtid kvitterade laget. Lovisa Holmgren ger sedan KHK ledningen med 12–11 när det återstår mindre än 30 sekunder.

Danskorna lyckas vaska fram ett sista frikast.

Ett frikast som går i mål, men som blir bortdömt på grund av fotfel.

– Det var heta galet, säger Michaela Rosenqvist och skrattar.

KHK hade även ett andralag med i turneringen. De slutade trea i sin grupp och åkte ut i åttondelen i B-slutspelet mot Lödde Viking.