Annons

Kullabygden drar sig ur damettan – Södra Sandby ersätter

Glimåkra och Ifö/Bromölla IF får nytt motstånd i damettan. Södra Sandby ersätter Kullabygden, som dragit sig ur serien på grund av att man anser sig ha en för tunn trupp.
Fotboll/Kristianstad • Publicerad 17 januari 2018
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Säsongen 2017 vann Kullabygdens DFF damernas division II sydvästra Götaland. Som belöning flyttades man upp i damettan där matcher mot våra lokala lag Glimåkra IF och Ifö/Bromölla IF väntade under 2018.

Men så blir det inte.

Annons

Klubben anser sig inte ha tillräckligt bred trupp, samtidigt som man har haft svårt att locka nya spelare till klubben.

”Det är utifrån denna vetskap samt att förutsättningarna ändrades när SVFF tog tillbaka beslutet om fria byten i Dam division 1, som styrelsen har tagit detta beslut i samråd med spelare och tränare", skriver klubben i ett pressmeddelande på sin hemsida.

Det är redan klart med ersättare för Kullabygden i damettan. Södra Sandby, som kom tvåa i division II södra Götaland har tackat ja till platsen.

Kullabygden får börja om i division II där de under säsongen kommer att möta Åhus IF och Näsums IF i division II södra Götaland. (KB)

Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons