Annons

Larsson tillbaka i målet

Ryggproblemen tvingade honom att sluta. Men nu, bara drygt två månader senare, gör Bromöllasonen Fredrik Larsson oväntat comeback – i hårdsatsande Bunkeflo.
Sport • Publicerad 1 april 2005
Fredrik Larsson
Fredrik LarssonFoto: 

I mitten på januari kom beskedet:

Fotbollskarriären är över för målvakten Fredrik Larsson. 29 år gammal tvingas den ex-allsvenske målvakten kasta in handduken eftersom ryggproblemen vägrar ge med sig.

Annons

– Om jag ska vara ärlig så tror jag inte att jag kan komma tillbaka till fotbollen. Jag har gjort allt som står i min makt för att bli bra i ryggen, men det blir inte bättre, sa Fredrik till Kristianstadsbladet. Nu, bara två månader senare, låter det annorlunda.

Fredrik Larsson, som var utlånad till Ängelholm i fjol, är redo för en comeback och har mycket överraskande skrivit på ettårskontrakt med hårdsatsande division II-laget Bunkeflo IF.

– Det blev inte riktigt som jag hade tänkt. Bunkeflo ringde mig i förra veckan och vi satte oss ner och kom fram till en bra lösning, säger Fredrik.

Men ryggen då? I vintras hade du så stora problem att fortsatt spel var otänkbart.

– Ja, men Bunkeflo känner till mina fysiska problem. Jag kan max träna en-två gånger i veckan och då är det inga problem, säger Fredrik. Bunkeflo har aktivt sökt en ny målvakt sedan deras förstemålvakt, Omar Johansson, lämnade laget och flyttade hem till Island av sociala skäl.

Först nu, bara två veckor innan seriepremiären, har man hittat en ersättare.

– Man kan säga att vi har haft både tur och skicklighet. Fredrik är en viktig pusselbit i vårt bygge, säger tränaren Åke Kallenberg.

På målvaktssidan har klubben sedan tidigare 22-årige Patrik Eklund och blott 16-årige framtidsmannen Niklas Hammer.

Men Hammer är inte redo för division II ännu och därför slog man till och värvade Fredrik Larsson när chansen dök upp.

Känner ni till hans ryggproblem?

Annons

– Ja, vi känner till förutsättningarna. Men vi ser fler fördelar än nackdelar, annars hade vi aldrig gått in i det här, säger Åke Kallenberg.

– Med rätt mängd träning och rehabträning tror vi att det kan bli bra. Sedan kan Fredrik tipsa och hjälpa våra målvakter. Han har ju stor erfarenhet. Sedan är det en bra kille. Jag tycker om karraktären och det ska man inte bortse ifrån, fortsätter Kallenberg. Fredrik Larsson bor numera i Malmö och har inlett en civil karriär som säljare på Eniro Din Del.

– Det finns en social aspekt i det här också. Jag ser fördelar genom att jag kan lära känna lite nytt folk eftersom jag är ny i Malmö, säger Fredrik.

Det är seriepremiär om två veckor. Hur är formen?

– Jag är väl inte in mitt livs form, men om två-tre veckor kan jag nog vara i hyfsad form, säger den Bromöllafostrade målvakten.

Fredrik Larsson

Ålder:29.

Längd:1.90.

Vikt:83 kilo.

Född:Bromölla.

Annons

Bor:Malmö.

Familj:Sambo.

Yrke:Säljare på Eniro Din Del.

Klubbar:Ifö Bromölla IF (–1995), Helsingborgs IF (1996–2003), Ängelholms FF (2004).

Aktuell:Klar för Bunkeflo.

FOTBOLL KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons