Leanderson bakom de tre poängen

Bromölla Artikeln publicerades
Bromöllas vitsvarta Anton Edlund i kamp med Adam Kaarle i fredagskvällens match. I bakgrunden syns Robin Cederberg.
Foto:Tommy Svensson
Bromöllas vitsvarta Anton Edlund i kamp med Adam Kaarle i fredagskvällens match. I bakgrunden syns Robin Cederberg.

Så ja, nu har topptippade Ifö/Bromölla IF städat undan sopgängen i botten. Facit: 12 poäng av 15 möjliga. Nu är frågan alla Ifö-fans ställer sig: hur står sig Hampus Lundqvists svart-vit-ränder mot topplagen?

Ett första svar på den frågan lär vi få redan nästa lördag. Då, den 27 maj, handlar det om derby, och seriefinal, mot Sölvesborg GIF. På Svarta Led inför storpublik. Arrangörerna räknar med upp emot 2 000 personer.

Ifö/Bromölla IF–IFK Karlshamn 2–1 (0–1)

Målen: 0–1 Alexander Pyk (15, str), 1–1 André Leanderson (68), 2–1 André Leanderson (88). Rött kort: Simon Ohlsson, IFK Karlshamn (71).
Publik: 249.

Jodå, Ifö/Bromölla studsade tillbaka direkt efter förra hemmafiaskot mot Saxemara. 2–1 (0–1) mot IFK Karlshamn efter ett sent segermål (88:e) av André Leanderson.

– Andra halvlek visade vi verkligen attityd och karaktär. Första ska vi inte tala om..., muttrade tränaren Hampus Lundquist.

Om vi ändå ska göra det, så kan vi konstatera att halvleken var en enda misch-masch av felbeslut och felpassningar.

Backlinjen stod på hälarna, mittfältet hängde i luften och längst där framme måste den stackars André Reinholdsson ha känt sig som Robinson Cruse på sin öde ö, ensam och helt övergiven.

Den ende som försökte hålla bollen, och dessutom klarade av det, var André Leanderson.

Att det var han som i andra halvlek vände ett hotande nederlag till en lika välkommen som välförtjänt seger var helt i sin ordning.

För i andra halvlek var det strängt taget spel mot ett mål.

Vad hemmaspelarna hittade på, eller stoppade i sig, under pausvilan, har jag ingen aning om. Men de kom definitivt inte ut som ett slaget lag.

– Jo, de fick väl höra ett och annat..., sa Hampus Lundquist med ett skälmskt leende.

– Det var ju nästan Saxemaraklass på den halvleken. Så det kunde ju bara bli bättre. Men visst, lite ursäktade är spelarna. De 120 minuterna i DM-matchen mot IFK Malmö i tisdags satt säkert i benen, och huvudet, på grabbarna.

Lite hjälp på vägen fick hemmagrabbarna också av en utvisning på Simon Ohlsson, 20 minuter före slutet.

Karlshamnsspelarna såg redan i kors av trötthet och sista kvarten orkade de helt enkelt inte stå emot hemmaoffensiven.

Karlshamn tog ledningen på straff, efter en kvarts spel. Och hemmalaget ska vara tacksamt att det inte stod 0–2 i paus. Men Jonathan Karlsson, som fixade straffen, sköt utanför i öppet läge.

I andra halvlek satte hemmagrabbarna gasen i botten redan från början – och tog inte foten av gaspedalen förrän domaren blåst slutsignalen.

– Tre vinster på sju dagar, det gör gott för självförtroendet. Nu blir det två dagars vila för grabbarna. Och sen är vi redo för SGIF, påpekade Hampus Lundquist med glimten i ögat.

Robin Cederberg fick pris som matchens lirare, tillsammans med Karlshamns duktige Adam Kaarle.

Men den ljusaste kritan i Ifö-asken var för mig tvåmålsskytten, och matchvinnaren, André Leanderson.

1–1-kvitteringen dyngade han in på kraft från nära håll, och segermålet placerade han iskallt in utom räckhåll för Felix Fast i Karlshamnsmålet.