Leo Larsson stannar i IFK

Kristianstad Artikeln publicerades
Leo Larsson.
Foto: Bosse Nilsson
Leo Larsson.

Leo Larsson blev matchens lirare mot Aranäs. Kort efter slutsignalen kom också beskedet att IFK-målvakten förlänger kontraktet med två år.

– Smickrande att få stanna, säger Leo.

Årets sista match i Kristianstad Arena blev inte direkt något lyckopiller. Men det blev åtminstone ett bra träningspass för IFK Kristianstads försvar- och målvaktsspel. Aranäs långa anfall förblev ofta fruktlösa, inte minst tack vare en 46-procentig Leo Larsson i målet.

Efter att han fått priset som matchens lirare meddelade också sportchefen Jesper Larsson att Leo stannar ytterligare två år i klubben. Det nya kontraktet skrevs på före matchen och bläcket hade knappt hunnit torka när IFK till slut bjöd på den där nyårskaramellen.

– Att få vara med det här gänget som är otroligt träningsvilliga var avgörande. Jag känner att jag är långt ifrån färdig som målvakt och jag tror att det här är den bästa miljön att utvecklas i, säger Leo Larsson.

– Samtidigt är det inte helt givet att få erbjudandet. IFK är en storklubb och det finns nog ganska många målvakter som gärna hade kommit hit. På så sätt är det smickrande att få stanna.

Var det nära att bli någon annan klubb?

– Det var första gången som det kom en del roliga erbjudanden som gjorde att man fick vända ut och in på sig själv. Det är dumt att gå ut med specifika klubbar, men det var två toppklubbar i Danmark och något mittenlag i Tyskland som fanns med i bilden.

Tränaren Ola Lindgren är nöjd med truppläget inför nästa säsong – och att få behålla Leo Larsson.

– Jag blir inte av med honom, haha. Men kontinuitet är alltid bra och det ser bra ut, säger han.