Lindmark friad – slipper avstängning

Ishockey/Kristianstad Artikeln publicerades
Sonny Karlssons säsong kan vara över.
Foto: Bosse Nilsson
Sonny Karlssons säsong kan vara över.

KIK-forwarden Sonny Karlsson däckades efter en tuff tackling av förre kollegan och Hudiksvallsspelaren Niklas Lindmark. Nu står det klart att Lindmark inte blir avstängd, efter beslut från disciplinnämnden.

Det var i mitten av den andra perioden som KIK-forwarden Sonny Karlsson blev bryskt tacklad av förre kollegan Niklas Lindmark, (lämnade KIK för Hudiksvall i början av året) när KIK i söndags mötte Hudiksvall på bortais i allettan södra.

Sonny Karlsson blev liggande kvar på isen och fick föras med ambulans till sjukhus. Niklas Lindmark fick match penalty, vilket innebär att han är avstängd i minst en match (mot Vimmerby på onsdagskvällen).

KIK-tränaren Mats Lusth var skogstokig efter matchen i söndags: ”Jag har sett reprisen och det är bedrövligt. Han kommer från blindside och sätter upp armbågen rätt i huvudet på Sonny. Det måste bli en lång avstängning om man ska tolka hur sådana här saker sköts i SHL och allsvenskan”.

Tacklingen har blivit en stor snackis i hockey-Sverige och det flesta har ansett att det var en juste tackling.

Nu har disciplinnämnden kommit med sin dom – det blir ingen ytterligare påföljd för Lindmark:

”KIK-spelaren Sonny Karlsson kommer från höger i anfallszonen och svänger tvärt till vänster in i slottet. HHC-försvararen Lindmark kommer backande och tacklar Sonny Karlsson med bakdelen av sin kropp. Tacklingen träffar inte huvudet utan rakt i bröstet. Sonny Karlsson, som har haft blicken i isen har inte upptäckt den backande försvararen. När kollisionen är ett faktum så flyger hjälmen av Karlsson och han slår troligen huvudet i isen”.

”På videoupptagningen kan vi konstatera att Lindmarks fart inte varit hög utan snarare att han glidit in i kollisionsögonblicket. Han har inte heller på något sätt hoppat eller förstärkt tacklingen. Att spelaren skadat sig är mycket olyckligt och tråkigt, men vi anser inte att det motiverar en avstängning”, skriver disciplinnämnden i sitt beslut.

I och med beslutet är Niklas Lindmark tillgänglig för spel igen på fredag då Hudiksvall möter Nybro på bortais.

Sonny Karlsson, som åkte på en hjärnskakning mot Tyringe i december, har åkt på en ny hjärnskakning och det mesta talar för att säsongen är över.