Maif förnedrade Utsikten

Hällevik Artikeln publicerades
Allt rullar på för Mjällby AIF just nu. I 6–0-förnedringen av Utsikten bjöd Granit Stagova (mitten) på ett drömmål. 2 bilder
Foto:Jonas Gustafsson
Allt rullar på för Mjällby AIF just nu. I 6–0-förnedringen av Utsikten bjöd Granit Stagova (mitten) på ett drömmål.

Mjällby AIF har slagläge inför höstsäsongen.

Detta efter att ha krossat toppkollegan Utsiktens BK inför storpublik på Strandvallen.

– Vi ska inte sväva iväg efter 6–0 här hemma. Det är fortfarande långt kvar och allt kan hända, säger Mirza Halvadzic.

Mjällby AIF–Utsiktens BK 6–0 (1–0)

Målen: 1–0 Oskar Sverrisson (34), 2–0 Granit Stagova (52), 3–0 Oskar Sverrisson, straff (60), 4–0 Joel Nilsson (69), 5–0 Joel Enarsson (82), 6–0 Joel Enarsson (90+2).

Den månghövdade publiken (2 722) på Strandvallen hade sett fram emot en jämn och tät toppmatch över 90 minuter mellan Mjällby AIF och Utsiktens BK.

Det fick de också se i 50 minuter – sedan pulvriserade Maif gästerna från Göteborg.

– Vi gör det jäkligt bra från första minuten, vi kan vår matchplan och vet vad vi ska göra. De hade lite mer boll, men det spelade ingen roll då de inte skapade några chanser, säger Mjällbymittfältaren Granit Stagova.

Det var den formstarke mittfältaren som mycket elegant skickade in 2–0-målet i början av den andra halvleken.

– Jag fick bollen av ”Sverre” (Oskar Sverrisson) på vänsterkanten, det var bara att ta emot bollen och lägga in den i bortre. Det är inte så svårt egentligen, säger Stagova vars fina träff seglade in i målvakten Axel Wibråns vänstra kryss

Det var Granit Stagovas femte fullträff i söderettan.

När vänsterbacken Oskar Sverrisson skickade in 3–0-målet från straffpunkten med halvtimmen kvar att spela var matchen avgjord.

Sista halvtimmen blev en ren Mjällbydefilering. Det blev till slut en skrattmatch för hemmalaget.

– Det rann iväg i andra halvlek och vi visade vilken klass vi har i laget, säger Stagova, som även var inblandad i 1–0-målet (slog hörnan) som Oskar Sverrisson nickade in i den 34:e minuten.

Förutom Oskar Sverrisson var det här kantspelarna i Mjällbys match. Både Granit Stagova och Mirza Halvadzic firade stora triumfer, speciellt i den första halvleken.

– Vi visste om att de skulle trycka på framåt i kantspelet, vilket gjorde att det blev hål bakåt när vi kontrade. Det kändes bra när jag fick bollen, jag kunde attackera och få frisparkar med mig, säger Mirza Halvadzic.

Tio raka matcher utan förlust och upp på kvalplats. Det ser spännande ut inför höstsäsongen?

– Vi ska inte sväva iväg efter 6–0 här hemma. Det är fortfarande långt kvar och allt kan hända. Det gäller att ha fokus och ta en match i taget, säger Halvadzic, som byttes ut mot Joel Enarsson i den 78:e minuten.

Man kan säga att forwarden förvaltade det korta inhoppet på allra bästa sätt. Enarsson satte matchens två sista mål (5–0 och 6–0), även en annan inhoppare, Joel Nilsson, blev målskytt.

Det var en sådan dag för Mjällby AIF, som spelar nästa match i söderettan den 19 augusti borta mot Qviding.