Annons

Mäktig vändning när KHK vann – Kudlackova storspelade

Kristianstad HK hämtade sig snabbt efter premiärsmällen mot Sävehof (14–32). Avgörandet kom tidigt när KHK vände 3–7 till 16–10 under den första halvlekens sista 20 minuter.
Handboll • Publicerad 19 september 2018
Petra Kudlackova storspelade i KHK-målet.
Petra Kudlackova storspelade i KHK-målet.Foto: Bosse Nilsson

Efter en premiär där ingenting stämde började KHK precis lika illa mot Skövde. Tekniska fel och dåligt hemspring gjorde att Skövde – som förlorade sin premiär mot Lugi med 20–23 – kunde springa ifrån till 7–3 efter tio minuter.

Då tog KHK-tränaren Ulf Schefvert timeout.

Annons

Och vilken timeout, sedan.

Vad Schefvert sa är oklart, men orden fick i alla fall ordentlig fart på KHK. 3–7 vändes till 16–10 på 20 minuter. Plötsligt var det KHK som kontrade in mål efter mål i sekvenser som passade Sarah Carlström och Caroline Månsson alldeles utmärkt.

Med den stora pausledningen kunde man sedan kosta på sig att gå ner i varv i andra halvlek. Skövde kom så nära som två mål, men sedan satte KHK-målvakten Petra Kudlackova stopp för resten.

Tjeckiskan var 46-procentig i målet och räddade bland annat två av tre straffar. Ett flertal rena frilägesräddningar bidrog också till att KHK-segern aldrig var riktigt i fara.

I andra halvlek visade också det isländska nyförvärvet Andrea Jacobsen fina kvaliteter och slutade till sist på sex mål. Bästa målskyttar hos gästerna var annars den kvicka duon Sarah Carlström och Caroline Månsson med sina sju mål vardera.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons