Annons

Markus Olsson efter Skjerns jätteskräll: ”Det blir ett helvete där nere”

Danska Skjern – med svenska Markus Olsson, Jonathan Stenbäcken och Jesper Konradsson i laget – stod för en riktig praktsensation när man körde över världslaget Veszprem med smått otroliga 32–25.
– På klubblagsnivå är det här min största seger, säger den förre IFK-spelaren Markus Olsson till Kristianstadsbladet.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 25 mars 2018
Markus Olsson blev matchens bästa målskytt mot Veszprem.
Markus Olsson blev matchens bästa målskytt mot Veszprem.Foto: John Randeris Hansen

IFK Kristianstad lyckades inte skrälla i sin åttondelsfinal mot Flensburg. När Champions League rullade vidare under söndagen var det i stället den danska handbollspubliken som fick nypa sig i armen.

Skjern körde nämligen över Veszprem – en av storfavoriterna till Champions League-titeln – med hela 32–25. Ungrarna, som tränas av svenske Ljubomir Vranjes och med Björn Sätherström som assisterande tränare, var helt chanslösa mot ett smart spelande Skjern.

Annons

Bladetsporten fick tag i den förre IFK-spelaren Markus Olsson, som blev hemmalagets bäste målskytt med sex mål.

– Vi fajtas som djur, det är många som är rätt trötta nu alltså. Någonstans är det en jäkla lycka, men man vet också att det bara är halvtid. Jag tänker att det nog blir ett helvete där nere i Ungern. Jag är jätteglad på alla sätt, men vi är inte färdiga, säger Markus Olsson.

Veszprem-spelarna kändes lite frustrerade?

– Ja, herregud, det var de verkligen. De kom inte alls upp i någon nivå. Så det kan jag förstå, det hade jag också blivit.

En föraning vad som väntar i returmötet?

– Antagligen. De kommer att ha mord i blicken där nere.

I slutet av matchen skrek gästernas Momir Ilic några väl valda ord till Skjerns Kasper Söndergaard.

– Av det lilla jugoslaviska jag kan så var det inga vackra ord, säger Olsson.

Hur högt rankar du den här segern?

– På klubblagsnivå är det min största seger, jag har svårt att hitta något som skulle vara större. När man har vunnit medaljer är det härligt, men tänker man på vilka man spelar mot är det här större.

Ljubomir Vranjes tränar Veszprem.
Ljubomir Vranjes tränar Veszprem.Foto: John Randeris Hansen
Annons

Veszprem har enligt uppgift över 150 miljoner kronor i spelarbudget. Tränaren Ljubomir Vranjes kan i stort sett värva vilken spelare han vill och den uttalade målsättningen är att vinna Champions League. Men trots det var det Skjern, med en budget som inte ens är i närheten av Veszprems, som spelade smartare och kyligare. Och faktum är att lagets ledning ett tag var uppe i nio mål.

– Det är det som är det härliga med idrott. Vi spelar efter våra resurser, säger Olsson.

Med sju mål i bagaget är väl chanserna att gå vidare plötsligt ganska stora?

– Det är ett jättebra utgångsläge, det kan man inte hymla om. Men man vill ju gärna inte dra för stora växlar, vi kan inte gå in där och bevaka en ledning utan måste spela ut. Men visst ser det bra ut, säger Markus Olsson, som laddade upp med att se IFK:s match mot Flensburg.

– De spelade bra i 45 minuter, men sen vet jag inte om bensinen tog slut. Det är synd att Helge är skadad, IFK hade inte så många spelare att gå runt på.

Returmötet mellan Veszprem och Skjern spelas på påskafton den 31 mars.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons