Annons

Olsson: Jag ska inte hem till IFK

Förre IFK Kristianstad-spelaren Markus Olsson lämnar sin danska klubb Skjern i sommar. Och lämnar samtidigt raka besked till de som spekulerar om en återkomst till IFK Kristianstad.
– Jag ska inte hem till Sverige och IFK, så mycket kan jag säga, säger han till Bladetsporten.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 10 januari 2018
Markus Olsson.
Markus Olsson.Foto: POLFOTO

Karlshamnssonen Markus Olsson, 27, har bestämt sig för att lämna den danska storklubben Skjern.

Beskedet kom under onsdagsförmiddagen och efter det har det spekulerats på sociala medier om Olsson ska flytta hem till Sverige och IFK Kristianstad igen.

Annons

Men för Kristianstadsbladet berättar han att det inte blir någon flytt till IFK den här gången.

– Det blir det inte, jag ska inte hem till Sverige och IFK, berättar han.

Till Skjerns webbsajt gjorde han ett uttalande under onsdagsförmiddagen som handlade om att man måste ta chansen när man får den och det har förstås fått handbollsfolket att undra vad han har i kikaren.

– Jag har något på gång, men exakt vad kan jag tyvärr inte avslöja i dagsläget, med respekt mot de inblandade klubbarna.

Du ska vidare ut i Europa?

– Så kan man väl säga.

Vill du avslöja vilket land det handlar om?

– Jag kan inte det. Det blir bara massa spekulationer då.

Olsson, som ska bli pappa för första gången i maj, lämnade IFK Kristianstad sommaren 2015 och är nu inne på sin tredje säsong i Skjern. Vänsternian har blivit dansk cupmästare med Skjern och nu ligger all fokus på att ta hem ett danskt mästerskapsguld i vår.

– Det är tanken. Jag minns hur kul det var att avsluta med ett guld i IFK så den känslan skulle jag gärna vilja uppleva igen.

Annons

Tidigare under onsdagen uttalade han sig till Skjerns webbsajt om hur tufft beslutet har varit. Något han även trycker på när vi pratar med honom.

– När man trivs så bra så får man en slags separationsångest, det var samma känsla som när jag bestämde mig för att lämna IFK. Men med tanke på hur det ser ut i dagsläget så känner jag att jag vill röra på mig.

Ett sista äventyr ut i Europa?

– Visst, åren tickar på, men jag vet inte om det blir det sista äventyret. Men som jag sa tidigare, det gäller att ta chansen när man får den.

Marcus NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons