Annons

Misslyckad SM-helg för Skåneförarna

Det blev ingen lyckad helg för skåningarna som tagit sig till andra deltävlingen i rally-SM, Östersund Winter Rally.
Rally/Kristianstad • Publicerad 25 februari 2018
Mattias Adielsson tog andra raka segern i SM-tävlingen Östersund Winter Rally.
Mattias Adielsson tog andra raka segern i SM-tävlingen Östersund Winter Rally.Foto: Annemo Friberg

Bäst men inte bra gick det för Hässleholms Johannes Haraldsson med kartläsare Danny Holgersson som körde in som nia i klassen Trimmat 2WD.

Redan på fredagen började problemen för Haraldsson då hans nya Peugeot överhettade trots den jämtländska kylan som rådde.

Annons

Tiden han förlorade då lyckades han sedan aldrig köra in. För klubbkompisen Johan ”Kalle” Green med Kevin Athley i högerstolen blev resan till Östersund ännu tristare då drivningen i Toyotan gav upp på fjärde sträckan, paret låg på en tiondeplats när de bröt.

Simrishamns Oscar Ljung med kartläsare från Kristianstad, Steinar Bakkland, fick problem före start med en generator som krånglade.

När detta väl var fixat så åkte Oscar av vägen och krökte bakaxeln och så var rallyt över för deras del. Enda skånska framgången svarade kartläsaren Björn Johnsson, Hässleholm, för som lotsade Vansbros Andreas Israelsson till en tredje plats i i Trimmat 2WD.

Dessutom var det väldigt tätt för fram till tvåan Oscar Sundell, det skilde bara 1,4 sekunder.

Östersund Winter Rally gjorde skäl för namnet och under stora delar av lördagen snöade det ymnigt.

Detta bekymrade dock inte göteborgaren Mattias Adielsson med kartläsare Andreas Johansson som upprepade fjolårssegern och nu går upp i SM-ledning i klassen Trimmat 4WD. –Helt fantastiskt att få upprepa segern från förra året, jublade Adielsson vid målet.

– Östersund Winter Rally är en av mina favorittävlingar och specialsträckan Husås är nog den häftigaste rallyvägen i Sverige. Vinnaren från SM-rally i Vännäs, Fredrik Åhlin, hade nackdelen att få spåra i nysnön vilket hämmade farten.

– Att gå som första fyrhjulsdrivna bil i spåret var verkligen ingen fördel men det tillhör spelreglerna och inget att göra åt, konstaterade Åhlin som slutade på tredje plats.

Adielsson gillade snön:

– Mycket roligt och utmanade med snöfallet det blir inte så tidseffektivt, men vilka sladdar man kan bjuda publiken på. Vintern får inte ta slut än, jag vill sladda mera.

Annons

Sladda mer får helgens vinnare i den från Pontus Tidemand-hyrda Skodan göra då han även är anmäld till SM-sprinten i samband med SM-veckan i Skellefteå.

– Vi tog ett silver förra året i vintersprinten och det vill vi självklart förbättra…

Mellan Adielsson och Fredrik Åhlén sladdade sig Jörgen Jonasson in och lustigt nog med samma placering i rallyt som 2017.

Nästa deltävling i SM-serien är South Swedish Rally i Älmhult 11-12 maj.

Tommy SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons