Annons

Klart: Nya avsparkstider för KDFF, KFC och Mjällby

Lördagsmatchen mellan Mjällby och Ljungskile kommer att flyttas efter att det stod klart att Sveriges VM-herrar tagit sig vidare till kvartsfinal.
Ny avsparkstid blir istället klockan 19.30.
Kristianstads DFF skulle ha mött Hammarby klockan 14.00 samma eftermiddag men klubben har lyckats tidigarelägga matchen till 13.00 i stället.
Fotboll • Publicerad 4 juli 2018

Sveriges fotbollsherrar vann med 1–0 mot Schweiz och tog sig därmed vidare till kvartsfinal i fotbolls-VM.

På lördag klockan 16.00 möts Sverige och England i en redan nu upphaussad match.

Annons

Samma dag och samma klockslag, fast på Strandvallen i Hällevik, tar Mjällby AIF emot Ljungskile SK. Mjällby har nu föreslagit att senarelägga matchen till 19.30 för att undvika krocken.

– Vi måste bara få ett godkännande från Svenska Fotbollförbundet och Ljungskile kring den nya speltiden.

– Vi kan inte byta till fredag eftersom Svenska spel inte tillåter det, säger Magnus Emeus, ordförande Mjällby AIF.

Under onsdagen fastställdes de nya avsparkstiderna och nu står det klart att matcherna sparka i gång 19.30.

I samma serie spelar Kristianstad FC borta mot Utsiktens BK och den matchen har också avsparkstid klockan 16.00, men flyttas också till 19.30.

– Det pågår en diskussion om att ändra avsparkstiden, men det är ganska begränsat med alternativ då matchen är med på Svenska Spels ”Topptipset” och måste därför spelas på lördag. Vi får se var vi hamnar, skrev Utsiktens Mikael Hedlund i ett mejl till Bladetsporten innan beskedet.

I damallsvenskan har Kristianstads DFF hemmamatch mot Hammarby på lördag, den matchen spelas klockan 14.00 men trots att matchen är slut innan Sverige–England hinner starta så har KDFF försökt få till en tidigareläggning av matchen.

Ett försök som vann ”laga kraft” under onsdagseftermiddagen och matchen på lördag kommer därför att ha avspark klockan 13.00 i stället för 14.00.

– Vi vill åtminstone möjliggöra för Kristianstadspubliken att kunna se vår match och sen hinna hem i god till Sveriges match, säger KDFF:s klubbchef Niclas Rhodin, som tycker det är viktigt att klubben har agerat i frågan.

– Det är viktigt att vi visar att vi engagerar oss och försöker göra det bästa möjliga av situationen. Sen vad det får för påverkan i själva åskådarantalet vet jag inte, jag tror inte att det blir någon extrem skillnad, säger Rhodin.

Marcus NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons