Annons

Ytterbackarna levererar i Mjällby

Fem av nio mål. Det är vad Mjällbys ytterbackar Oskar Sverrisson och Jesper Löfgren har vaskat fram i de två senaste matcherna.
– De är bra på att hålla kanterna och det blir bra tryck framåt, säger Mjällbytränaren Jonas Andersson.
Kristianstad • Publicerad 21 april 2018 • Uppdaterad 23 april 2018
Mjällby AIF–Skövde
Mjällby AIF–SkövdeFoto: Karolina Swärdh

Oskar Sverrisson, som hämtades från Landskrona BoIS inför säsongen 2017, var redan målfarlig i fjol. Då blev det sex fullträffar, varav fem från straffpunkten. Och av säsonginledningen att döma lär det bli ännu fler mål den här säsongen.

För redan efter tre matcher har vänsterback Sverrisson tryckt in tre mål.

Annons

Borta mot pigge nykomlingen Tvååker gjorde han de två första målen. Även Sverrissons kollega på den andra kanten, Jesper Löfgren, nyförvärv från Oskarshamn inför den här säsongen, har levererat mål. Mot Skövde blev det ett nickmål – medan det mot Tvååker blev ett riktigt kalasmål från Löfgrens sida när han stängde matchen med sitt 4–2-skott rakt upp i krysset, cirka 25 meter från målet.

– De är bra på att hålla kanterna och det blir bra tryck framåt med kombinationsspel. Det är kul att vi sprider ut målskyttet, säger Mjällbytränaren Jonas Andersson.

Mjällby körde över nykomlingen under den första halvtimmen och hade 3–0 tidigt.

– Vi hade pratat om att ha hög press på dem. Vi fick bra utdelning, säger Andersson. Men därefter hände något och Tvååker lyckades reducera två gånger om.

– Det första målet de fick var slumpartat. De andra var en billig straff. Det är två onödiga mål vi släpper in eftersom vi hade kontroll på spelet.

Mjällby höll 3–2-ledningen till paus och kunde lugna ner sig lite. Pausen blev välbehövlig – för i andra halvlek hade Mjällby full kontroll på spelet. Efter Löfgrens strut till 4–2 var det inget snack. Till slut blev det 5–2 och tre sköna poäng in på kontet.

– Vi hade 22 avslut mot Husqvarna och gjorde noll mål och fick lite kritik. Nu har vi gjort nio mål på två matcher och fortsätter att skapa många chanser, säger Jonas Andersson.

Ni är skadefria och det är många namnkunniga spelare på bänken. Hur ska du hålla alla på gott humör?

– Jag har 22 spelare att välja mellan och det är en fajt om platserna. Det är 30 matcher i den här serien och det kommer att komma perioder då vi är behov av fler spelare med tanke på skador, sjukdomar och så vidare, säger Jonas Andersson.

Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons