Näsby IF vann säsongens första derby mot VMA IK.
Två mål i slutet av den första halvleken bäddade för en viktig trepoängare.
Rasmus Larsson stod för en fin insats när Näsby derbyvann mot VMA.Foto: Per Widerberg
Rasmus Larsson gjorde en fin insats när Näsby derbybesegrade VMA.
Rasmus Larsson gjorde en fin insats när Näsby derbybesegrade VMA.Foto: Per Widerberg

Näsby IF är nykomlingar i division IV östra. Förra säsongen spelade laget två tuffa bataljer mot lokalkonkurrenten VMA IK där de inte lyckades vinna någon av matcherna.

Men under fredagskvällen på ett soldränkt Grönevi kom den härliga revanschen. Näsby IF vann inte bara derbyt, det tog också ett kliv ifrån bottenlagen i serien.

– Det känns helt magiskt, säger en utmattade Rasmus Larsson efter matchen.

Larsson låg kvar på plan efter slutsignalen med kramp i sitt vänstra ben. Mittfältaren stod för en fin insats och var en stor del i Näsby IF:s derbyrevansch.

–Vi krigar för varandra i dag och alla killarna gör en riktigt bra insats.

Näsby började matchen bäst med att skapa flera heta målchanser mot VMA-målet. Bollen ville dock inte in och matchbilden jämnade ut sig. Hemmalaget föll hem med laget och satsade på snabba omställningar. Något som skulle ge utdelning i den 38:e minuten då Urim Ahmeti stötte in 1–0 från nära håll.

Sju minuter senare, precis innan halvtid, var det dags igen. Men den här gången damp bollen i stället ner hos Rasmus Larsson som på sin egen retur placerade in 2–0 samtidigt som VMA-spelarna skrek för offside.

– Jag är helt övertygad om att jag var onside. Skönt att få göra ett hemmamål, jag har fått lite hets om att jag gör för lite mål.

Larssons mål blev det som avgjorde derbyt. VMA lyckades få till en reducering på straff, men i den 90:e minuten punkterade Adonis Krasniqi matchen genom att kontra in 3–1.

– Vi börjar få ihop det nu. Jag tycker inte vi har haft spelarna till att spela det spel vi vill göra tidigare, men nu har vi det.

Och trots att Näsby är nykomlingar vill inte Larsson prata om en eventuell kamp om att klara nytt kontrakt.

– Vi ska vara med i kampen om kvalplatserna uppåt, så bra tycker jag att vi är. Nu tog vi de här viktiga poängen och kan blicka uppåt i stället för nedåt.