Bottennapp av KHK: Inte tillräckligt förberedda

Kristianstad HK bjöd på ett rejält magplask när man förlorade med hela 16–24 mot Boden.
Absolut ingenting fungerade och sista kvarten var en enda lång väntan på den för KHK befriande slutsignalen.
– Vi gör misstag som man normalt inte gör om man har förberett sig på bästa sätt, suckar KHK-tränaren Ulf Schefvert.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 18 februari 2018
Det blev en nattsvart söndag i Boden för Asli Iskit och KHK.
Det blev en nattsvart söndag i Boden för Asli Iskit och KHK.Foto: Mats Engfors

KHK gjorde ett segt och förvirrat intryck redan i den första halvleken. Man var med i matchen fram till Bodenledning med 6–5, men sedan var det inte mycket som stämde.

I försvaret stod man och sov och i offensiven var spelarna lika kreativa som en trött och omotiverad högstadieelev.

Sarah Carlström kom ingenstans, Julia Golubeva bjöd på hybris-avslut och Asli Iskit sköt bara två skott på hela den första halvleken. Agnes Rutqvist byttes in för att få fart på spelet, men det blev inte mycket bättre. Och inte hjälpte det att Zoe Afram var helt iskall ute på sin högerkant, Bodens målvakt Sofie Svarrer Hansen hade ett jätteövertag på KHK:s kantspelare.

I den andra halvleken fick KHK sina chanser att närma sig hemmalaget, som gjorde en hel del tekniska fel, men när KHK fick sina lägen så antingen brände man sina avslut eller så kastade man bort bollen. Och 13 minuter in på halvleken hade Boden i stället gått fram till hela 20–14.

Sista kvarten bjöd sedan på ganska undermålig handboll från båda hållen.

– Vi får ju våra lägen och de är dessutom ganska bra, men vi bränner ju hur mycket som helst, säger Ulf Schefvert.

Ulf Schefvert hade inte mycket att jubla över på bänken.

I den andra halvleken bestämde sig Asli Iskit för att börja skjuta men skotten satt på alla möjliga ställen utom i Bodens mål.

KHK:s ordinarie niometersuppställning med Iskit, Carlström och Golubeva gjorde sammanlagt sex mål (två vardera) på 22 avslut, med Iskits straffar borträknade. Lägg där till ett obefintligt kantspel efter paus så förstår ni också att KHK:s anfallsspel havererade. Att man inte ens kom till tvåsiffrigt i någon av halvlekarna säger det mesta om den offensiva insatsen.

– Det är svårt att vinna när man gör 16 mål, då får man vara så in i helsikes bra bakåt, och det kan man ju inte heller säga att vi var i dag, säger Schefvert, som var kritisk mot det mesta.

– Vi springer till exempel på grejor som vi mycket väl vet om på förhand. Daquin får ju köra sin gubbafint flera gånger om och tillåter man sånt så har man inte förberett sig som man ska.

KHK:s anfallsspel körde gång på gång fast i Bodens försvarsmur.

E-n ljusglimt fanns i KHK: Louise Neidenströms inhopp mellan stolparna i den andra halvleken.

Det hjälpte dock föga den här eftermiddagen.

I och med förlusten tappade KHK tredjeplatsen till Lugi, som gick om KHK tack vare bättre målskillnad.