Nya stormatcher väntar för Stagova

Sport Artikeln publicerades

Han tränade med holländska storklubben PSV Eindhoven i förra veckan. Nu laddar Granit Stagova för en ny toppmatch med Malmö FF. ”Jag har inga tankar på att lämna MFF”, säger 17-åringen från Kristianstad.

I förra veckan provtränade Malmö FF-trion Granit Stagova, född 1997, Teddy Bergqvist och Hugo Andersson, båda födda 1999, med PSV Eindhoven under fem dagar.

Nu väntar Granit Stagova på ett svar från den holländska klubben:

– Det gick helt okej. I nästa vecka ska de lämna något besked om jag ska komma tillbaka, säger Granit Stagova.

Granit inledde karriären i Kristianstad Bois och spelade ett halvår i Kristianstads FF innan han på sommaren 2012 blev ungdomsproffs i Malmö FF:s ungdomsakademi.

”Verkade nöjda”

I Eindhoven tränade den centrale mittfältaren med PSV:s U19 och U23-lag.

– Olika klubbar har olika rutiner och vi vet att i PSV vill de samla alla intryck och resultat från grabbarnas besök ifrån olika tränare och scouter som arbetat med dem. De kommer att gå igenom dessa i lugn och ro tillsammans, för att sedan återkomma med beslut om framtiden. Men både killarna och PSV verkade väldigt nöjda med besöket, säger Niclas Ek, scouting koordinator på Wagnsson Sports & Entertainment som representerar trion, till fotbolltransfers.com.

Granit Stagova är förtegen om sin kontraktssituation med Malmö FF, men är desto tydligare med vad som gäller just nu.

–  Jag fokuserar på Malmö FF nu och har inga tankar på att lämna, säger han.

Redan i morgon är det dags för ny stormatch med MFF:s U19-lag.

Ställs mot Olympiakos

Parallellt med Champions League spelas Uefa Youth League och i morgon eftermiddag (på Malmö IP med avspark 15.30) ställs Granit Stagova och hans lagkamrater mot Olympiakos på hemmaplan.

MFF-målet vaktas av Åhussonen Sixten Mohlin och ”di blåe” jagar revansch för 0–2-förlusten mot Juventus i första omgången.

– Det var lite synd. Vi hade läge att göra 1–1, säger Granit Stagova, som spelade 90 minuter mot det italienska storlaget.

I matchens slutskede satsade MFF allt framåt men man kom inte närmre än en stolpträff av Deniz Hümmet i slutminuterna innan Juventus säkrade segern genom att göra 2–0 kort därefter.