Annons

Nya stormatcher väntar för Stagova

Han tränade med holländska storklubben PSV Eindhoven i förra veckan. Nu laddar Granit Stagova för en ny toppmatch med Malmö FF. ”Jag har inga tankar på att lämna MFF”, säger 17-åringen från Kristianstad.
Sport • Publicerad 30 september 2014
Stora uppdrag. Kristianstadskillen Granit Stagova har provtränat med PSV Eindhoven. Samtidigt väntar nya stormatcher i Uefa Youth League med Malmö FF.
Stora uppdrag. Kristianstadskillen Granit Stagova har provtränat med PSV Eindhoven. Samtidigt väntar nya stormatcher i Uefa Youth League med Malmö FF.Foto: Foto: JOEL MARKLUND

I förra veckan provtränade Malmö FF-trion Granit Stagova, född 1997, Teddy Bergqvist och Hugo Andersson, båda födda 1999, med PSV Eindhoven under fem dagar.

Nu väntar Granit Stagova på ett svar från den holländska klubben:

Annons

– Det gick helt okej. I nästa vecka ska de lämna något besked om jag ska komma tillbaka, säger Granit Stagova.

Granit inledde karriären i Kristianstad Bois och spelade ett halvår i Kristianstads FF innan han på sommaren 2012 blev ungdomsproffs i Malmö FF:s ungdomsakademi.

”Verkade nöjda”

I Eindhoven tränade den centrale mittfältaren med PSV:s U19 och U23-lag.

– Olika klubbar har olika rutiner och vi vet att i PSV vill de samla alla intryck och resultat från grabbarnas besök ifrån olika tränare och scouter som arbetat med dem. De kommer att gå igenom dessa i lugn och ro tillsammans, för att sedan återkomma med beslut om framtiden. Men både killarna och PSV verkade väldigt nöjda med besöket, säger Niclas Ek, scouting koordinator på Wagnsson Sports & Entertainment som representerar trion, till fotbolltransfers.com.

Granit Stagova är förtegen om sin kontraktssituation med Malmö FF, men är desto tydligare med vad som gäller just nu.

–  Jag fokuserar på Malmö FF nu och har inga tankar på att lämna, säger han.

Redan i morgon är det dags för ny stormatch med MFF:s U19-lag.

Ställs mot Olympiakos

Parallellt med Champions League spelas Uefa Youth League och i morgon eftermiddag (på Malmö IP med avspark 15.30) ställs Granit Stagova och hans lagkamrater mot Olympiakos på hemmaplan.

Annons

MFF-målet vaktas av Åhussonen Sixten Mohlin och ”di blåe” jagar revansch för 0–2-förlusten mot Juventus i första omgången.

– Det var lite synd. Vi hade läge att göra 1–1, säger Granit Stagova, som spelade 90 minuter mot det italienska storlaget.

I matchens slutskede satsade MFF allt framåt men man kom inte närmre än en stolpträff av Deniz Hümmet i slutminuterna innan Juventus säkrade segern genom att göra 2–0 kort därefter.

Lukas Ernryd
Patrik Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons