Nyckelspelare skadad när KIK besegrade allsvenskt motstånd

Kristianstad Artikeln publicerades
Centern Daniel Andersson leds av isen av två lagkamrater i den första perioden. 3 bilder
Foto:Daniel Svensson
Centern Daniel Andersson leds av isen av två lagkamrater i den första perioden.

Kristianstads IK vann träningsfajten borta mot småländska IK Oskarshamn efter förlängning och straffar.

Det täta försvarsspelet från fjolårssäsongen såg ut att vara konserverat.

KIK-centern Daniel Andersson klev dessvärre av skadad i första perioden. Han kommer under fredagen att undersökas av läkare.

IK Oskarshamn–KIK 1–2 (0–0, 0-0, 1–1, 0–0, 0–1)

Målskyttar KIK: 0–1 Simon Norberg (40.52), 1–2 Johan Skinnars (straff i förlängning).

KIK-tränaren Mats Lusth ville i första hand se ett fungerande försvarsspel då försäsongsmatchandet inleddes. Fokus låg på att hitta de rätta positionerna i egen zon och agerandet vid pucktapp.

Den första perioden blev ett bra tillfälle att träna försvarsspel då KIK blev rejält tillbakatryckta. I slutet av perioden lyfte KIK fram positionerna och avslutade med ett fint powerplay.

Är du nöjd med försvarsspelet i egen zon?

– Det var bra för att vara första matchen. Vi har bara varit på is tre gånger. Jag är lite mer än halvnöjd. Ibland blev det lite hål i boxen men oftast höll vi våra positioner och höll Oskarshamn utanför, säger Mats Lusth.

I inledningen av tredje perioden tog KIK ledningen i powerplay genom en styrning av Simon Norberg. Oskarshamnskvitteringen kom minuten senare. Andra och tredje perioderna blev både jämnare och svängigare och längst bak täppte KIK:s bästa spelare, målvakten Joel Gistedt, igen. Gistedt noterades totalt för 26 räddningar.

– Joel står oftast rätt och litar på sina försvarare. I andra och tredje vågade vi spela ut och utmanade dem. Då visade vi också att vi inte hade respekt för motståndarna, trots att de spelar i allsvenskan, säger Lusth.

Centern Daniel Andersson klev av skadad i första perioden. Det såg ut som att det var något med knät när han haltande hjälptes av isen.

Hur är läget med honom?

– Jag såg inte vad som hände och vet inget. Han undersöks i morgon (läs fredag), avslutar Lusth.

KIK:s matchvinnare blev senaste nyförvärvet Johan Skinnars, som satte sin straff.