Annons

Officiellt: Stig-Tore Moen klar för danska GOG

Stig-Tore Moen Nilsen lämnar mycket riktigt IFK Kristianstad efter säsongen. Under fredagen blev det officiellt att nästa klubbadress blir danska GOG.
– För mig innebär det att vi kommit upp på en mer etablerad nivå när vi kan rekrytera från en permanent Champions League-klubb som Kristianstad, säger GOG-tränaren Nicolej Krickau till danska TV2.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 22 februari 2019
Stig Tore Moen Nilsen lämnar IFK efter säsongen.
Stig Tore Moen Nilsen lämnar IFK efter säsongen.Foto: Bosse Nilsson

Arnar Freyr Arnarsson är sedan tidigare klar för GOG och redan i samband med att islänningen presenterades för klubben förekom uppgifter i danska medier att Stig-Tore Moen Nilsen skulle gå samma väg.

För två veckor sedan skrev Bladetsporten att Moen Nilsen också var helt överens med GOG och att övergången snart skulle presenteras. Något som alltså gjordes under fredagen.

Annons

– Jag glädjer mig över att prova något nytt. Få nya lagkamrater, spela i den danska ligan och utveckla mig som spelare. Den danska ligan är ett naturligt nästa steg för mig. Jag känner spelare som Henrik Jakobsen, Göran Johannessen och Magnus Jøndal. Alla talar gott om klubben, så det ser jag fram emot, säger Stig-Tore till GOG:s hemsida.

Till danska TV2 säger GOG:s tränare Nicolej Krickau att han är överlycklig att man lyckats knyta till sig två spelare från IFK Kristianstad.

– För mig innebär det att vi kommit upp på en mer etablerad nivå när vi kan rekrytera från en permanent Champions League-klubb som Kristianstad. Nu med både Stig-Tore (Moen Nilsen) och Arnar (Freyr Arnarsson), säger han.

Moen Nilsen har skrivit på ett tvåårskontrakt med GOG, där han kommer att ersätta den danske landslagsmannen Niclas Kirkeløkke. Och Moen Nilsen hyllas stort av sin nästa tränare.

– Han är en målmaskin utan dess like. Han har haft en god utveckling både i i sitt försvars-och anfallsspel. Han är en tvåvägsspelare med stor allsidighet i sitt spel. Sedan har han ju ett gott samarbete med Arnar Arnarsson, som ju också är klar för GOG, säger Nicolej Krickau till GOG:s hemsida.

Stig-Tore Moen Nilsen har spelat i IFK sedan säsongen 2016/17, då han anslöt från norska Bodö. Sedan Albin Lagergren lämnade klubben efter förra säsongen har han också varit en av IFK:s absolut viktigaste spelare i Champions League.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons