Ohlsson avstängd åtta matcher

Ishockey/Kristianstad Artikeln publicerades

Roger Ohlsson har fått sin dom efter tacklingen i träningsmatchen mot Kallinge/Ronneby. Han blir avstängd i åtta matcher.

– Det känns som ett rån, säger KIK-forwarden.

Det var lite drygt halvvägs in i den sista perioden i träningsmatch mot Kallinge/Ronneby i förra veckan som Kallingebacken Nils Lagerlöf sänktes av Roger Ohlssons klubba med en smäll över nacken.

Tony Zabel, tränare i Kallinge/Ronneby blev väldigt upprörd och klubben anmälde händelsen till förbundet.

På fredagseftermiddagen kom domen. En tuff sådan. En månads avstängning, till 27 september.

Det innebär åtta matcher och att den nye forwarden missar de tre första seriematcherna.

– Min känsla efter matchen var att det inte var så farligt och efter att ha sett tacklingen i efterhand har jag samma känsla, säger Roger Ohlsson.

– Det började med en forechecking, vi kom tajt på varandra och jag ville putta bort honom för att komma ifrån situationen. Jag blev förvånad över att han blev liggande på isen, fortsätter Ohlsson.

Nils Lagerlöf låg kvar på isen, fick nacken fixerad och fördes från hallen med ambulans till Blekingesjukhuset i Karlskrona. Men han klarade sig oskadd från tacklingen.

– Jag ringde honom på redan samma kväll och hörde att han var okej, berättar Roger Ohlsson, som istället för att spela i Jubileumscupen i helgen nu får se matcherna från läktaren. Precis som inledningen av säsongen.

Han är mycket kritisk till avstängningen.

– Jag tycker det är en märklig nivå. Crosscheckingen jag får av honom i läget innan borde också bli avstängning då. Jag tycker det är tråkigt och en väldigt tuff dom.

Ska ni överklaga?

– Jag vet inte, jag har precis fått domen. Jag och Jocke (sportchef Joakim Johansson) får snacka om det.

Joakim Johansson delar Ohlssons uppfattning.

– Ett helt horribelt beslut. Om domaren ska hålla den nivån hela säsongen blir det många avstängningar, säger sportchefen.

Han och Roger Ohlsson har 14 dagar på sig om de vill överklaga.

Om avstängningen kvarstår har KIK det tufft på forwardssidan. Ben Doucet är borta länge och när Christopher Lindholm kan vara tillbaka är ännu oklart.

– Nu är vi helt plötsligt i ännu större behov av en forward. Vi får se hur vi gör, säger Joakim Johansson.