Önnervik briljerade – Bromölla vann igen

Bromölla Artikeln publicerades
Bromöllamålvakten Kristian Önnervik hade en hel del att göra mot Växjö United. Han höll nollan och blev välförtjänt utsedd till matchens lirare i hemmalaget. 2 bilder
Foto:Fredrik Jalhed
Bromöllamålvakten Kristian Önnervik hade en hel del att göra mot Växjö United. Han höll nollan och blev välförtjänt utsedd till matchens lirare i hemmalaget.

Själv säger han att han inte brukar ha så mycket att göra under matcherna.

Men mot Växjö United fick Bromöllamålvakten Kristian Önnervik briljera.

– Vi är riktigt starka, säger han efter 3–0-segern på Strandängen.

Ifö/Bromölla IF–Växjö United 3–0 (1–0)

Målen: 1–0 Robin Cederberg (22), 2–0 Marcus Andersson (69), 3–0 Robert Ancker Book (89).

Ifö/Bromölla IF fick en perfekt start på höstsäsongen när man besegrade spelskickliga Växjö United med 3–0 inför över 400 personer på Strandängen i lördags.

Sett till spelet i slutminuterna av matchen kunde det lika gärna ha blivit 5–0 då ett tröttkört Växjö gick på pumpen och Bromölla hade chans efter chans.

Men i början av den andra halvleken såg det helt annorlunda ut – visserligen ledde Bromölla med 1–0 (mål på nick av Robin Cederberg efter 22 minuter), men var illa ute då Växjö United tryckte tillbaka hemmalaget.

– Växjö-spelarna är skickliga med boll och vi började bevaka ledningen lite väl mycket. Det höll på att straffa sig, säger Bromöllamålvakten Kristian Önnervik.

En bit in i den andra halvleken drog Robin Cederberg ner Växjös svårstoppade skyttekung Johnbosco Samuel Kalu i straffområdet. Domaren Ivan Prgomet hade inget annat val än att blåsa för straff. Johnbosco Samuel Kalu valde själv att ta straffen, och som ni vet ”ska” inte den som ordnade straffen själv ta hand om den. Det brukar inte sluta bra –  och det gjorde det inte den här gången heller.

Kristian Önnervik väntade ut var Växjös skyttekung skulle lägga bollen och slängde sig åt rätt håll.

– Jag fick en känsla att han skulle lägga den där (till höger om Önnervik). Jag stod stilla så länge jag kunde och slängde mig sedan. Det var kanske inte den mest välplacerade straffen, säger han.

På straffreturen prickade Växjöbacken Adnan Ajrovic ena stolpen. I stället för 1–1 kunde inhopparen Marcus Andersson pricka in 2–0 till Bromölla med drygt 20 minuter kvar av matchen.

Kort därefter snuvade Kristian Önnervik Johnbosco Samuel Kalu från att bli målskytt i matchen då han gjorde en mycket fin räddning på skyttekungens skott, som via Önnerviks fingertoppar träffade ena stolpen. Det var en sådan dag för Bromöllamålvakten och Bromölla.

Du hade en del att göra?

Vi har ett bra försvarsspel och jag brukar vara rätt inaktiv under matcherna, men i dag var det en hel del att göra, men det är sällan det är så, säger Önnervik.

Till slut blev det en bekväm seger. Spiken i kistan satte Robert Ancker Book i slutminuterna.

– Hade de fått in 1–1 i samband med straffen så hade det blivit ett pressat läge för oss i matchen. Vi spelade lite ojämnt i matchen, kanske var det premiärnerver efter uppehållet. Samtidigt är vi riktigt starka och fortsätter att hänga med i toppen. Vi har sagt att vi ska vara med där uppe och slåss, säger Önnervik.