Annons

Peter Wadbro slutar – KHK står utan både sportchef och ordförande

Kristianstad HK:s sportchef Peter Wadbro säger upp sig efter bara ett år i klubben. Han gjorde formellt sin sista arbetsdag i fredags och nu letar KHK både efter en sportchef och en ordförande.
– Ambitionen är att det ska bli klart så fort som möjligt, säger Tijana Stevic, som alltjämt är tillförordnad ordförande.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 8 oktober 2019
Peter Wadbro anställdes som sportchef i Kristianstad HK förra hösten. Nu slutar han.
Peter Wadbro anställdes som sportchef i Kristianstad HK förra hösten. Nu slutar han.Foto: Tommy Svensson

Kristianstad HK har inlett säsongen i allsvenskan med en seger och en förlust. Samtidigt står klubben fortfarande utan en permanent ordförande och nu även en sportchef.

Peter Wadbro, som anställdes för ganska exakt ett år sedan, har själv valt att säga upp sig. Han berättar själv om orsaken.

Annons

– Jag har ju bara jobbat 75 procent i KHK och har haft andra projekt vid sidan av. Ett av dem var ett integrationsprojekt tillsammans med Skånes Handbollförbund och HK Malmö, där det har tillkommit finansiering vilket har gjort att det är dags att sjösätta, säger Wadbro.

Han erbjöd sig att stanna som sportchef i KHK under förutsättning att projektet blev en del av hans arbetsuppgifter och att han då skulle jobba 100 procent för föreningen.

– Jag föreslog till styrelsen att de kunde ta dne här finansieringen och lägga in i KHK, samtidigt som jag kunde jobba heltid. Jag fick ett motförslag av styrelsen att jag kunde jobba med projektet, men att det skulle ingå i mina 75 procent. Då kände jag att jag inte kunde kombinera de två uppdragen. Det var projektet eller KHK, säger han.

Valet föll då på integrationsprojektet.

Peter Wadbro berättade i fredags om KHK:s flytt in till Kristianstad Arena den här säsongen. Det var också hans sista arbetsdag i klubben.

– Vi ska ha lite uppföljningar till vissa grejer som man inte bara kan släppa, men annars har det gått väldigt snabbt. Men det har inte varit någon pajkastning eller så, det har varit raka rör hela tiden, säger Wadbro.

KHK står samtidigt utan ordförande, sedan Merete Tillman slutade i juni. Klubben har fortfarande inte haft något årsmöte för det förra verksamhetsåret och Tijana Stevic är fortfarande tillförordnad ordförande.

– Arbetet med att hitta en ordförande är pågående kan man säga, berättar Stevic.

Nu tillkommer dessutom arbetet med att hitta en ny sportchef. För en sådan ska det bli.

– Vi behöver någon som sköter det administrativa och ambitionen är att det ska bli klart så fort som möjligt. Tills vidare får vi hjälpas åt, vi är ju en ideell förening, säger Tijana Stevic.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons