Predators slaktade Halmstad

Kristianstad Artikeln publicerades
Predators-veteranen Sorin Pandrea fick lira som quarterback i "skrattmatchen" mot Halmstad.
Foto:Victor Lindstammer
Predators-veteranen Sorin Pandrea fick lira som quarterback i "skrattmatchen" mot Halmstad.

57–0 i paus – 85–0 efter full tid. Kristianstad Predators våravslutning mot Halmstad Eagles blev mer av ett träningspass än en match.

– En sådan här match ger varken något till oss eller Halmstad, säger Kristianstad Predators veteran Sorin Pandrea.

Kristianstad Predators–Halmstad Eagles 85–0 (57–0)

Redan inför matchen kunde man förutspå att Halmstad Eagles skulle få det svettigt mot Kristianstad Predators. Och när man såg Halmstads tunna trupp så förstod man att en utklassning var i antågande och så blev det.

Predators gjorde lite som de ville. Och hade det inte varit för regeln att man låter klockan rulla hela tiden när ett lag leder med 35 poäng hade Predators förmodligen vunnit med tresiffrigt.

– Jag har varit med om en match där vi har lett med 50 poäng i paus, då bröt de matchen. Men jag tror inte den regeln finns längre. Annars är det här den största segern jag har upplevt, säger Kristianstad Predators veteran Sorin Pandrea, som fick spela som quarterback.

– Ja, vår ordinarie har haft studentfirande så jag fick hoppa in. Det var skitkul att spela som "qb", jag fick röra bollen hela tiden.

Vad ger en sådan här match egentligen?

Det är ett bra tillfälle för de som inte får spela så mycket annars. Men personligen tycker jag att det är lite synd att det är så här. En sådan här match ger varken något till oss eller Halmstad. Det borde ha funnits något mellan den högsta ligan och de bästa lagen i ettan. Exempelvis en superetta med lag som Göteborg, Arlanda och vi, säger Pandrea.

Predators lär sluta tvåa i division I södra, Göteborg Marvels kunde ha säkrat seriesegern mot Ystad Rockets, men förlorade något överraskande med 12–14 på söndagen. Göteborg har en match kvar att spela, hemma mot Hässleholm den 18 juni. Göteborgsseger där och Predators får inrikta sig på att bli bästa tvåa i division I för att bli seedat i slutspelet, som drar i gång i augusti. Men för att få reda på om man blir seedat får man vänta någon vecka då de övriga division I-serierna inte har spelat klart.

Något som man dock kan fastställa är att årets division I-final spelas på Kristianstads IP den 27 augusti.

Fakta

Predators resultat i division I

Kristianstad Predators har vunnit fem matcher och förlorat en under division I-spelet.

7 maj: Staffanstorp Saviours–Kristianstad Predators 0–61.

13 maj: Hässleholm Hurricanes–Kristianstad Predators 0–48.

20 maj: Kristianstad Predators–Ekeby Greys 47–0.

25 maj: Kristianstad Predators–Ystad Rockets 35–0.

4 juni: Göteborg Marvels–Kristianstad Predators 21–6.

10 juni: Kristianstad Predators–Halmstad Eagles 85–0.

Visa mer...