Schelin tog hem första triathlontävlingen i Balsby

Triathlon/Balsby Artikeln publicerades
Robert Schelin från Karlshamns triathlon med startnummer 140 blev nummer ett i den första triathlontävlingen i Balsby. 2 bilder
Foto:Fredrik Jalhed
Robert Schelin från Karlshamns triathlon med startnummer 140 blev nummer ett i den första triathlontävlingen i Balsby.

Över 80 barn, ungdomar och vuxna antog triathlonutmaningen kring Råbelövssjöns badplats i Balsby under söndagen.

Robert Schelin från Karlshamns triathlon nämndes bland förhandsfavoriterna i tävlingsklassen.

750 meter simning, 28 kilometer cykling och fem kilometer löpning senare kunde publiken konstatera att favoritskapet höll.

Sedan tioårsåldern har Robert Schelin tränat cykling. När han var 14 la han till simning och löpning på träningsschemat och sedan dess har triathlon varit en del av hans liv. Under söndagen vann Schelin Kristianstad Triathlonklubbs allra första tävling i Balsby (tidigare har tävlingen arrangerats i Åhus). Den hårda vinden gjorde utmaningen extra svår denna gång, särskilt i simmomentet där deltagarna kämpade mot både blåst och vågor.

Redan i simningen tog Schelin greppet i tävlingsklassen och var först av alla upp på cykelsadeln (tävlingens andra moment). Och eftersom Schelin är extra stark i just cykelmomentet talade det mesta för att han även skulle vara först då deltagarna efter 28 kilometers cykling växlade över till löpningen. Mycket riktigt, startnummer 140, var först att ta av sig cykelhjälmen och hoppa i löparskorna. Sedan var de fem kilometerna löpning mest en formalitet. Schelins totaltid blev 1.23,26.

– Simningen var ovanligt tuff i dag, särskilt för de som inte är så vana. Men tuffast är ändå löpningen som ju ligger sist. Då är man som tröttast, säger Robert Schelin till Bladetsporten direkt efter målgång.

Detta var premiär för triathlon i Balsby.

Hur upplevde du tävlingen?

– Cykeldelen var ganska knixig men det var bara roligt. Det var trevliga banor här och jag tycker att det var bra att tävlingen flyttade hit från Åhus.

Triathlontävlingen i Balsby ingick i Schelins uppladdning inför nästa helgs ironman i Kalmar.

– Nu blir det ett dopp i sjön och sedan åker vi in till Kristianstad och äter lunch, avslutar Robert Schelin.

Damernas tävlingsklass vanns av Tina Lilja, Frosta Multisport, med tiden 1.32,41.

Banan för de yngre deltagarna var kortare. Tävlingens yngsta deltagare var femåriga Nora Blanting som hyllades på sin väg mot mål av applåder och eskort av polismotorcykel.

– Jag tycker mest om att simma. Detta var min andra gång. Nu ska jag gå på kalas hos min dagiskompis, säger Nora Blanting efter sitt barndomsprov.

Fakta

Vinnarna i Kristianstad Triathlon 2017

Tävling herrar: Robert Schelin, Karlshamns triathlon, 1.23,26.

Tävling damer: Tina Lilja, Forsta Multisport, 1.32,41.

Motion herrar: Mattias Zetterstrand, Åhus CK, 1.19,20.

Motion damer: Bodil Carleskär, Ryssbergets IK, 1.37,00.

Ungdom pojkar: Oscar Lilja, Frosta Multisport, 14.19.

Ungdom flickor: Smilla Lilja, Frosta Multisport, 17.17.

Visa mer...