"Skippet" seglar i medvind

Fotboll/Skepparslöv Artikeln publicerades
Inramningen var bättre än spelet när Skepparslövs IF, med viss möda, höll undan och besegrade Gärds Köpinge med 3–2. 4 bilder
Foto:Tommy Svensson
Inramningen var bättre än spelet när Skepparslövs IF, med viss möda, höll undan och besegrade Gärds Köpinge med 3–2.

Tränaren bjöd på två klassräddningar.

Då hyllade matchvinnaren det nya familjära Skepparslövs IF.

– Det är jättekul att spela för den här klubben, och att vara tränare också. Jag tror inte att det är många i serien som har så bra sammanhållning, säger Michael Davidsson.

Första stora räddningen kostade en lårkaka.

Den andra, alldeles i slutet, räddade tre poäng.

Målvakten och spelande tränaren Michael Davidsson föregick med gott exempel när Skepparslövs IF, med stor möda, besegrade Gärds Köpinge med 3–2 i nordöstra sjuan.

– Det gick bra i dag. Skönt med en vinst när man inte spelar som bäst, säger Michael Davidsson.

Matchen var bara nio minuter gammal när Gärds Köpinges pigge Dennis Knutsson fick på en kalasträff och bollen såg att skruva sig in i bortre krysset.

Men Michael Davidsson sträckte ut allt han hade och bjöd på en riktigt svettigt räddning.

–  Men jag fick en lårkaka när jag landade, säger Michael Davidsson och ler.

Runt 80 minuter senare var det dags igen för Michael Davidsson att träda fram. Skepparslövs 3–0-ledning hade krympt till 3–2 när Gärds Köpinges mittback Kevin Eriksson fick det stora kvitteringsläget i matchens absolut sista stund.

Men Skepparslövs målvakt, ni vet han med lårkakan, hade mer att ge.

– Det var en ren reflex. Jag kände på mig att han skulle skjuta där, säger matchvinnaren.

Martin Michalski, Skepparslövs mest meriterade spelare som spelat i superettan med Mjällby AIF, kom direkt från jobbet med andan i halsen.

Men det var den rutinerade mittfältaren som visade vägen med sitt 1–0-mål i 12:e minuten.

Michalski vägrade använda fötterna och nickade in en låg hörna.

– Jag är bättre på huvudet, skrattar Michalski, som precis som Michael Davidsson, hyllar sammanhållningen och den familjära stämningen i Skepparslövs IF.

–  Vi har kul och är ett härligt gäng, säger Martin Michalski.

Michael Davidsson fyller i:

– Det är fantastiskt många föreningsmänniskor som har lyft klubben.

Då ska man komma ihåg att Skepparslövs IF var på väg att läggas ner så sent som hösten 2015.

Nu är det nya Skepparslöv ett moget och namnkunnigt gäng med ambitioner för lite högre sammanhang.

– Vi ska ha kul, men vi vet också att vi har ett lag för att vinna den här serien, säger Michael Davidsson, som delar tränarjobbet med mittfältaren Rikard Eriksson.

Martin Michalski fick njuta av segern, men det satt långt inne och det var han inte sen att erkänna:

– Vi ska vara glada att vi vinner, de är duktiga, säger mittfältsprofilen.

Det var alltså ytterst nära att André Bartosch och hans gäng fick en poäng med sig hem från det som Skepparslövs IF själva kallar för ”Sorkavallen”.

–  De hade tre möjligheter och gjorde tre mål. Vi stod på hälarna i försvaret, tyvärr. Men Skepparslöv är svåra på sin hemmaplan, och jag tycker att samtliga spelare gör en fantastisk insats, säger Gärds Köpinge-tränaren efter den sura uddamålsförlusten.

Fakta

Kungarna

Matchen 2

Division VII Nö

Skepparslövs IF–Gärds Köpinge IF 3–2 (3–1)

Målen: 1-0 Martin Michalski (12), 2–0 Daniel "Banne" Nilsson (20), 3–0 Memet Alicov (32), 3–1 James Freyer (45), 3–2 Dennis Knutsson, straff (88).

Domare: Sejdi Bajrami.

Publik: 60 betalande.

Båda lagen har gjort bättre matcher under våren och det var mer mål än kvalitet. Skepparslöv var effektiva, gick fram till en säker 3-0-ledning men höll på att tappa bort segern i slutet. Även om matchen inte var världsklass så fanns det gott om godbitar. Skepparslövs Tony "Tojje" Svensson bjöd på ett ovanligt hattrick. Han började som åskådare, hämtade skorna i bilen och gjorde ett kort inhopp innan han fick känning och plötsligt hittades vid grillen.

Inramning 5

Härligt sommarvarmt, termometern visade 21 grader strax innan avspark, familjär stämning och underbara landskapsvyer för publiken med backen som snygg kuliss.

Fika 5

På ”Sigges veranda” briljerade Markus Stålhammar vid grillen. ”Skippet Special”, kycklingspett med vitlöksås, var förstås klass rakt igenom och naturligtvis fanns även Klackabackens lättöl på menyn. Grillmästaren imponerade även med ”kryssade korvar” (för att ge rättvist utrymme för ketchup och senap). Domaren Sejdi Bajrami, som skötte sitt jobb med bravur, bjöd undertecknad på både kaffe och halvtidsnack. Det är minsann inte varje dag man får uppleva en sådan sak.

I Skepparslöv har man "Sigges veranda", "Rolfs kiosk" och "Christers luda". Det är klubbens sätt att hylla legendarerna Sigvard "Sigge" Månsson, Rolf Nilsson och Christer Knutsson.

Programblad 3

Med tanke på att det finns lag i femman som inte har programblad, så kan Skepparslöv sträcka på sig. Visst ett enkelt A4, men aktuella laguppställningar, program för årets hemmamatcher och ord från tränarna.

Visa mer...