Hassan agerade ”supersub” och räddade segern till KFC

Kristianstad FC var på väg mot sin tredje raka förlust i söderettan.
Men med 14 minuter kvar av matchen kom Ahmed Hassan in och sju minuter senare hade han vänt matchen med två mål.
KFC vann till slut med 2–1 och den trepoängaren var verkligen vad laget behövde.
– Tre poäng var det enda som gällde, det fick kvitta hur det såg ut, sa en lättad och glad Serdar Dayat, tränare i KFC.
Kristianstad • Publicerad 23 april 2018 • Uppdaterad 24 april 2018

Ahmed Hassan gjorde två mål.
Ahmed Hassan gjorde två mål.Foto: Bosse Nilsson

KFC hade en debutant mellan stolparna i matchen mot Ängelholm men Juan Ignacio Mendonca fick en riktig mardrömsstart på sin debut.

I den tionde minuten måttade Oliver Stojanovic Fredin, placerad till höger om KFC:s straffområde, en hög och lång lyra mot KFC:s mål och där missbedömde Mendonca bollen totalt och den seglade in i bortre burgaveln.

Tre minuter senare var KFC-backen Paulo Ippolito nära att nicka in kvitteringen men bollen smet ett par decimeter utanför.

Sedan gick spelet i stå och KFC fyllde på med alldeles för lite folk i anfallet med sin defensiva startuppställning med en fembackslinje och sex ordinarie backar i startelvan.

Men under den andra halvan av första halvlek skapade KFC en hel del.

Vänsterbacken Fernando Moreyra var igenom längs vänsterkanten men målvakten räddade hans skott.

I 42:e minuten fick Armin Aganovic ett jätteläge rakt framifrån strax vid straffpunkten - KFC-backen drog till och fick en bra vristträff men skottet tog på en försvarare och gick till hörna.

Hade bollen fått fri lejd hade det stått 1–1.

I sekvensen efter fick KFC en dubbelchans och då räddade först målvakten och sedan var en försvarare emellan och då skrek KFC på straff för en hands, men domaren vinkade avvärjande.

Precis innan halvtidsvilan nickskarvade Paulo Ippolito en frispark men Ängelholms målvakt Linus Müller svarade för en lysande enhandsräddning när bollen var på väg att segla in strax under ribban.

I den 57:e minuten kom hemmapremiärens överlägset bäste spelare Maxi Cabana in i stället för en osynlig Almir Taletovic. Cabana sträckte sig mot Lund, tränade sedan både i fredags och i lördags men satt trots det på bänken när matchen började.

20 minuter efter pausvilan var den andra halvleken helt fri från målchanser.

Efter 22 minuter kom nästa byte och då var det också dags för nästa argentinare i form av forwarden Guido Barreyro, som sas vara skadad och icke disponibel före matchen.

Och åtta minuter senare hade Barreyro också spelat färdigt och tvingades bytas ut igen.

Men tur var väl det, skulle det visa sig…

I den 78:e minuten kom så drömläget för en kvittering. Ängelholms spelade återigen handboll i straffområdet och när huvuddomaren Daniel Böcker inte agerade så fick assisterande domaren Magnus Blennersjö vinka för straff.

Straffen slog Ahmed Hassan i mål, samme man som bara två minuter tidigare bytt av den skadade Guido Barreyro.

Och det skulle bli mer av Hassan.

I den 83:e minuten tog han emot en långboll i straffområdet och rakade in 2–1 längs gräset.

Vild glädje utbröt i KFC-lägret.

– Vi får tacka Hassan för de två målen, sa Serdar Dayat och log.

På grund av flera avbrott i matchen blev det sex minuters stopptid, men förutom lite flipperspel i straffområdet blev det aldrig riktigt farligt framför Juan Ignacio Mendonca.

Vars debut alltså fick ett lyckligt slut till sist.