Annons

Sterner: KIK är absolut ett alternativ

KIK:s senaste tryoutspelare Robin Sterner hade likt KIK en tung afton i träningsmatchen mot Halmstad.– Det får nog bli bättre till helgen, säger Sterner och syftar på KIK:s hemmacup.
Kristianstad • Publicerad 29 augusti 2017
Robin Sterner gjorde sin första match med KIK. Foto: Bosse Nilsson
Robin Sterner gjorde sin första match med KIK. Foto: Bosse Nilsson

Efter Sonny Karlssons knäskada plockade Kristianstads IK in 27-årige Robin Sterner på ett veckolångt tryoutkontrakt.

– Jag har suttit hemma och väntat på att något skulle dyka upp. Jag har hållit i gång med Grums hemma i Karlstad. ”Lusthen” ringde mig i fredags. Jag blev sugen på att komma ner. Det är perfekt när det är så många matcher den här veckan med cupen till helgen.

Annons

Robin Sterner var en av de mest meriterade spelarna på isen mot Halmstad. Med nästan 200 SHL-matcher i bagaget och spel i hockeyallsvenskan med bland annat Rögle BK ser meriterna intressanta ut.

De senaste säsongerna har han varit i Norge och Danmark. Nu lutar det åt spel i Sverige igen.

– Jag har väl inte haft några speciella tankar, jag har väl inte riktigt bestämt mig för om det blir Sverige eller utomlands.

Hur ser du på en framtid i KIK?

– KIK är absolut ett alternativ, annars hade jag inte åkt ner hit. De är ett av topplagen i division I och det är proffsigt här, både vad gäller spelare och organisationsmässigt. Vi får se vart det leder till.

KIK bjöd på ett bottennapp hemma mot Halmstad (förlust 1–2). KIK och Robin Sterner hade en tung kväll.

– Orken var inte det värsta, utan tajmingen och puckkontrollen. Det får nog bli bättre för egen del till helgen om jag ska vara kvar här. Det finns en del att jobba på om man säger så, säger Sterner självkritiskt.

Mot Halmstad var Sterner forward.

– Egentligen är jag center, jag var forward en hel del när jag var yngre. Jag lever på min spelförståelse, spelar smart, enkelt och jobbar åt båda riktningarna.

Sterner och KIK får chans till revansch till helgen då det väntar matcher mot Västerås, Kallinge/Ronneby och Västervik i hemmacupen.

Det danska nyförvärvet Rasmus T. Andersson gjorde KIK:s första mål mot Halmstad. Foto: Bosse Nilsson
Det danska nyförvärvet Rasmus T. Andersson gjorde KIK:s första mål mot Halmstad. Foto: Bosse Nilsson
Ishockey, träningsmatch

Kristianstads IK–Halmstad 1–2 (1–0,0–1,0–1)

KIK: Rasmus T. Andersson.

Publik: 350.

Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons