Sterner klar för KIK – Holmkvist har fått sin dom

Ishockey/Kristianstad Artikeln publicerades
Robin Sterner, som varit en lånespelare, kommer att spela i tröja nummer 20.
Foto:Lasse Ottosson
Robin Sterner, som varit en lånespelare, kommer att spela i tröja nummer 20.

Han har meriter både från SHL och hockeyettan. Nu är det klart att centern Robin Sterner förstärker KIK september ut –  först och främst.

– Vi för en dialog med Robin om en fortsättning efter september, säger KIK:s sportchef och assisterande tränare Joakim Johansson.

På onsdagskvällen väntar KIK:s genrep borta mot Nybro. Och som bekant har KIK haft forwardskris den senaste tiden.

Nu har klubben kommit överens med centern Robin Sterner om ett kontrakt september ut. SHL-meriterade Sterner, som bland annat spelade med KIK i hemmacupen, finns med i laguppställningen mot Nybro.

– Det är en positiv spelare för mig. Som jag sa när han var med oss i cupen så är det en spelare som är skolad som en riktig Färjestadscenter. De är pålitliga, har bra blick över spelet och vet var de ska vara, säger KIK-tränaren Mats Lusth.

KIK:s sportchef och assisterande tränare Joakim Johansson säger följande om Sterners intåg:

– Med tanke på skadeläget och så vidare så är detta en bra lösning. Vi för även en dialog med Robin om en fortsättning efter september.

Till matchen mot Nybro kommer lagkaptenen Johan Skinnars tillbaka efter att ha haft ryggskott.

Däremot står det klart att Viktor Holmkvist stängs av i totalt sex matcher (två träningsmatcher och fyra i hockeyettan) efter sitt matchstraff i träningsmatchen mot Kallinge/Ronneby IF.

– När Disciplinnämnden är i farten vet man aldrig vad budet ska bli. Straffen utdöms olika beroende på när under säsongen incidenten inträffar.

När det gäller Roger Ohlsson, som fick matchstraff mot Västerås, har ännu inget beslut kommit. Men Joakim Johansson räknar inte med något spel för Ohlsson i seriepremiären mot Hanhals på söndag.

KIK-tränaren Mats Lusth vill helst ha tolv forwards till matchen mot Nybro.

– Jag jobbar på en lösning med att få loss spelare som kommer att vara med oss i morgon och i de inledande seriematcherna, säger Johansson.

Sedan tidigare står det klart att Sonny Karlsson (knä), Daniel Andersson (do), Johan Halvarsson (do) och Malte Sjögren (inte i full form) missar seriepremiären.