Stolpe-ut för Åhus HB

Åhus Artikeln publicerades
Uppsala vann klassen för flickor 01.
Foto:Tommy Svensson
Uppsala vann klassen för flickor 01.

Det var stolpe-ut för Åhus Handbolls tjejer födda 2001. Laget föll i semifinalen mot Gustavsberg med uddamålet – 5–6.

– Vi vann över Gustavsberg i gruppen och nu hade vi lite marginaler mot oss. Det är någon centimeter hit och dit, säger tränaren Thomas Holck-Clausen, som inte var alltför nedslagen efter uttåget.

– Vi hade väl inte räknat med att gå mycket längre än så här. Självklart är tjejerna ledsna just nu men det lär gå över rätt så snabbt. Vi har gjort en bra turnering.

Kommande säsong går hela laget till IFK Kristianstad.

– Så nu är det slut för min del, nu är jag en fri man, skrattar Holck-Clausen

Uppsala och Enköping blev vinnarna i klassen flickor födda 2001 respektive pojkar födda 2001. Tjejerna i Uppsala tog guldet efter finalseger mot Gustavsberg med 8-6.

– Otroligt skönt att ta guldet efter en vecka här i Åhus. Vi hade en taktik som vi lyckades med och vi har en bredd i laget. Vi fick matchen precis dit vi ville och sen lät vi alla spela så alla fick självförtroende, säger Uppsalas tränare Patrik Johansson.

Att killarna i Enköping skulle gå hela vägen mot guldet var desto mer överraskande. Borlänge besegrades med 9-8 efter sudden death.

– Kul att det blev en spännande final där båda lagen bjöd upp. Sen är det ju slumpen som avgör när man vinner i sudden, säger Enköpingstränaren Mattias Eriksson vars lag inte hade tränat nån beachhandboll alls.

– Vi gick på ren lycka hela vägen, det var nog ganska otippat att vi skulle ta hem det här.

Filip Lundstedt