Storseger direkt för tillfälliga tränarduon

Med nye tränaren Ljubomir Vranjes på läktarplats såg IFK Kristianstad till att förlänga segersviten i Kristianstad Arena. Det blev två komfortabla poäng mot Eskilstuna Guif efter 31–23 (14–10)
Handboll/Kristianstad • Publicerad 31 januari 2019
IFK besegrade Eskilstuna Guif.
IFK besegrade Eskilstuna Guif.Foto: Bosse Nilsson

Den tillfälliga tränarduon Uffe Larsson och Lasse Olsson fick en fin start. Segersviten förlängdes till 77 raka matcher och IFK hade inga som helst bekymmer med att besegra Eskilstuna Guif.

Stig-Tore Moen Nilsen låg hemma magsjuk, men i hans frånvaro gjorde den isländske VM-spelaren Teitur Örn Einarsson ingen besviken med sitt hårdskjutande. Vass målmässigt var också hans isländske landslagskollega Olafur Gudmundsson. Lagkaptenen såg spelsugen ut i första halvlek och stannade på fem mål.

IFK hade 14–10 i paus och trots att det långt ifrån var någon klang och jubelföreställning var gästerna aldrig närmare än tre mål.

Den förre tränaren Ola Lindgren hyllades med en lång applåd före matchen. I paus var det dags att presentera Ljubomir Vranjes framför hemmapubliken och även då blev det en större och längre (stående) applåd med tillhörande jubel.

– Jag kände mig hemma redan när jag körde över bron, sa Vranjes, som också tilldelades en IFK-halsduk och medföljande t-shirt från Södra Kurvan.

I själva matchen luftade IFK de flesta positionerna, så när som på målvaktssidan där Leo Larsson stod hela matchen och landade en bit över 40 i räddningsprocent. Målbäst blev Teitur Örn Einarsson och kantspelaren och straffskytten Valter Chrintz med sina sex mål.