Annons

Straffmiss blev kostsam för KFC: ”Gör en bra match”

Lördagens träningsmöte mellan seriekonkurrenterna Kristianstad FC och Mjällby AIF slutade med en 2–1-seger för de gulsvarta. KFC ledde med 1–0 när man brände en straff och efter det vände Mjällby.
Fotboll/Kristianstad • Publicerad 17 februari 2018 • Uppdaterad 18 februari 2018
Mjällby vann träningsmötet med Kristianstad FC med 2–1.
Mjällby vann träningsmötet med Kristianstad FC med 2–1.Foto: Jonas Gustafsson

Kristianstad FC vann säsongens första träningsmatch mot FC Rosengård (3–1) förra helgen. Men mot Mjällby kom alltså den första förlusten.

– Vi gör en bra match och spelade bra bra fram till vi missade straffen. Vi var disciplinerade bakåt, kämpade och kommunicerade bra. Vi försökte spela vårt spel, men det är alltid svårt mot ett organiserat lag som Mjällby, säger KFC-tränaren Serdar Dayat.

Annons

Annars var det KFC som inledde matchen bäst och efter drygt 20 minuter kom också ledningsmålet. Guido Barreyro prickade in 1–0 från straffpunkten sedan den argentinske landsmannen Maximilian Cabana blivit fälld i straffområdet.

Mjällby pressade på för en kvittering, men i den 63:e minuten såg matchen i stället ut att avgöras åt andra hållet. Då fick KFC en ny straff och den här gången var det Bjarni Mark Antonsson som klev fram. Men islänningen missade och bara två minuter senare kvitterade Mjällbys nyförvärv Jacob Bergström till 1–1.

– Det händer ibland att man missar straffar, sådan är fotbollen. Och efter missen blev Mjällby mer motiverade och gjorde ett snabbt mål, säger Dayat, som ändå tog med sig en del positiva besked från matchen.

– Det var ett bra resultat och med så många nya spelare behöver man tid för att skapa balans. Men spelarna ser motiverade ut, de vill utvecklas och göra en bra säsong.

I den 77:e minuten avgjorde Mjällby med David Löfquists segermål fram till 2–1.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons