Annons

Talanger hade lekstuga – KFC hämtar spelare från superettan

En usel halvlek – en bländande halvlek. Och det var ungtupparna som dominerade när Kristianstad FC 6–0-krossade division II-laget Österlen i sista träningsmatchen före träningslägret i Turkiet.
Dessutom passade man på att presentera ett nyförvärv.
Kristianstad • Publicerad 10 mars 2018 • Uppdaterad 11 mars 2018
Yonathan Getachew spelade en halvlek mot Österlen.
Yonathan Getachew spelade en halvlek mot Österlen.Foto: Lasse Ottosson

Han gjorde ett kort inhopp mot Nosaby i början av veckan. Mot division II-laget Österlen fick 21-årige mittfältaren Yonathan Getachew spela de första 45 minuterna.

Efter matchen avslöjade provspelaren att han har skrivit på för Kristianstad FC.

Annons

Så vem är då Yonathan Getachew? En smålänning som tidigt lämnade Husqvarna för spel i Helsingborgs IF:s organisation. Inför säsongen 2016 skiftade han klubb till IF Frej i superettan. Den första säsongen fick inte talangen spela särskilt mycket. Men under sin andra säsong i klubben fick Getachew förtroendet och fick starta i flera matcher i rad i superettan.

Men så åkte han, förra sommaren, på en fotledsfraktur och säsongen var över. Efter säsongen lämnade han Frej.

Nu väntar spel i KFC. En stor anledning till att Getachew valde KFC är Niklas Jönsson. KFC-mittfältaren och Yonathan Getachew spelade tillsammans i Helsingborg.

– Vi har hela tiden haft kontakt. Sedan kände jag att jag ville ta ett par steg bakåt den här säsongen för att se hur jag mår efter skadan, säger Yonathan Getachew.

Dock känner han att han har en bit kvar till toppformen.

– Det är en del kvar och jag vet vad jag behöver jobba med.

Och det är?

– Konditionen, styrkan och huvudet.

Vad är du för spelartyp?

– Jag är teknisk och gillar att husera i mellanytan. Och jag gillar att jobba hårt i den sista tredjedelen. Sedan kan jag spela på en kant eller i mitten, säger Getachew.

Annons

KFC:s assisterande tränare Besnik Llazani om Yonathan Getachew:

– Det är en spelare som kommer att hjälpa oss. Kanske inte nu i början. Vi ska inte stressa honom, men vi ska hjälpa honom att komma tillbaka till det han älskar mest.

– Han är inte jättesnabb, men är kvick på små ytor och är en bra passningsspelare. Vi har haft problem med den sista avgörande passningen och det hoppas vi att han kan hjälpa oss med.

Matchen mot Österlen då?

KFC luftade truppen friskt (saknade Andreas Grahm, Saikou Jawneh och Martin Rudolfsson) och den elvan som startade matchen gjorde inte mycket väsen av sig.

Det blev bättre fart på KFC-spelet när tonåringar som Sebastian Nanasi och Mohammed Kweder kom in efter paus. Tillsammans med Ahmed Hassan och André Kamp hade duon lekstuga.

KFC körde över Österlen i andra halvlek och vann med 6–0 (!), Mohammed Kweder stod för ett hattrick.

– Ungdomarna fick fart på spelet och det visar att det inte bara gå att ställa sig på planen och inte springa, säger Besnik Llazani.

På söndagen åker KFC till Turkiet för ett veckolångt träningsläger. Åtta träningspass och två träningsmatcher väntar. På onsdag möter KFC ryska Tekstilschik Ivanovo. På lördag väntar ukrainska Metalist.

Hela truppen på 25 spelare åker med och en ledarstab på åtta personer. Allt som allt 33 personer är med på resan.

Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons