Annons

Timothy: Stolt över gubbarna

Nära skjuter ingen hare.
Det fick Sverige bittert erfara i JVM-finalen i Buffalo.
– Vi gav verkligen allt, säger KIK-produkten Timothy Liljegren till Radiosporten efter den snöpliga finalförlusten.
Ishockey/Kristianstad • Publicerad 7 januari 2018
Rasmus Dahlin och Timothy Liljegren deppar efter Kanadas första mål i finalen.
Rasmus Dahlin och Timothy Liljegren deppar efter Kanadas första mål i finalen.Foto: / TT

Är det något som är inpräntat i Kanadas hockeylandslag på alla nivåer – så är det vinnarkultur. Och det visade man när man avgjorde JVM-finalen mot Sverige i Buffalo med endast 100 sekunder kvar att spela av den tredje perioden.

Den svenska målvakten Filip Gustavsson var chanslös på Tyler Steenbergens styrning.

Annons

Sverige hämtade sig aldrig från den smällen utan fick nöja sig med silver.

– Jag tycker att vi gör en jävla bra match där ute och ger 100 procent. Jag är stolt över gubbarna, vi hade alla odds emot oss men gav verkligen allt. Jag är tacksam över att få ha varit en del av det här laget, säger Kristianstads IK-produkten Timothy Liljegren till Radiosporten efter matchen.

Alla utvisningar som Sverige drog på sig under matchen blev till slut lagets fall. Sverige hade 22 utvisningsminuter – Kanada 2.

– Jag kommer inte att kommentera domarna, men det är inte världens lättaste uppgift att möta Kanada här, säger Liljegren.

18-åringen, som hade en tung fjolårssäsong där han bland annat missade junior-VM, har haft ett bra halvår i Nordamerika.

Efter att ha blivit draftad som nummer 17 i förstarundan av Toronto Maple Leafs skrev han på ett treårskontrakt med NHL-klubben.

Det har blivit spel i farmarlaget Toronto Marlies där Liljegren rosats och tagit kliv i utvecklingen.

I JVM fick han ta ett stort defensivt ansvar och växte ju längre turneringen pågick. Poängmässigt blev det ett mål och en assist, båda poängen kom i gruppfinalen mot Ryssland.

När turneringen summerades fick Kristianstadssonen höga betyg av den svenska expertisen.

Timothy har åldern inne för att vara med i nästa JVM – men fortsätter han sin fina utveckling och spelar i NHL den kommande säsongen kan Toronto Maple Leafs sätta stopp för spel i JVM.

Annons

Samma gäller supertalangen Rasmus Dahlin, 17, som väntas bli draftad som nummer 1 i sommar.

Men om man får drömma lite har Sverige båda backtalangerna med i Vancouver om knappt ett år.

Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons