Annons

Uppgifter: KIK inleder allettan med dubbelmöte mot rival

Inget är ännu officiellt – men enligt uppgifter till Bladetsporten tyder det mesta på att Kristianstads IK börjar allettan med dubbelmöte med Kallinge/Ronneby.
Ishockey/Kristianstad • Publicerad 17 december 2017
Mikael Johansson och hans KIK sägs möta Kallinge/Ronneby i premiären av allettan.
Mikael Johansson och hans KIK sägs möta Kallinge/Ronneby i premiären av allettan.Foto: Bosse Nilsson

Det har tisslats och tasslats en hel del på sociala medier om spelschemat i allettan. Och enligt uppgifter till Bladetsporten så inleder Kristianstads IK borta mot rivalen och grundserieettan Kallinge/Ronneby onsdagen den 27:e december.

Något som även journalisten och hockeybloggaren Mikael Mjörnberg har skrivit på sin hemsida. Mjörnberg har tagit del av ett preliminärt schema där Bladetsportens uppgifter bekräftas.

Annons

Två dagar efter premiären, fredagen den 29:e december, kommer Blekingelaget till Kristianstad för ny match. Ett så kallat back to back-möte, som i många år använts i NHL, men som numera även finns i SHL.

Även i fjol inledde KIK allettan mot Kallinge/Ronneby, fast då på hemmais. Då vann KIK med 6–0.

Spelschemat till allettan sägs bli officiellt under måndagen.

Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons