Annons

"Vem minns inte OS i Lillehammer?”

Helgens sportduell avgjordes innan VM-semifinalen i handboll och vi fokuserar därför på ishockey och en fotbollspension.
Idrott/Kristianstad • Publicerad 16 december 2017

1. Hockeyettan är färdigspelad och Kristianstads IK laddar för allettan. Med tanke på hur hösten har varit, kan KIK utmana om en allsvensk plats?

2. Tre Kronor, utan alla sina NHL-stjärnor, laddar som bäst inför OS. Hur ser du på medaljchanserna?

Annons

3. Kim Källström slutar med fotbollen. Vad är ditt bästa minne av honom?

4. Till sist: Vad missar du absolut inte i helgen?

Robin Nilsson
Robin Nilsson

Robin Nilsson, sportreporter på Kristianstadsbladet.

1. – Hockeyettan har de senaste åren bara varit en transportsträcka för Kristianstads IK. När det gäller chanserna i allettan så lär det bli minst en playoff-plats. Det räcker att man blir bland de åtta bästa lagen och KIK tillhör definitivt en av favoriterna. Däremot tror jag inte att man kommer att klara en plats i kvalserien, då måste KIK bli betydligt jämnare än man har varit under hösten. För att inte tala om backarna, som måste upp minst ett par snäpp om KIK över huvud taget ska vara med och utmana.

2. – Hockeybredden är inte direkt mördande och Sverige kommer alltid att vara en medaljkandidat i ett OS. Men med tanke på att NHL-proffsen saknas känns OS-turneringen helt plötsligt betydligt svalare, för att inte säga iskall. Det som brukar vara en av OS höjdpunkter har blivit lite av en gäspning.

3. – Det första som märkligt nog dyker upp i minnet är när Källström blev petad av Lars Lagerbäck på grund av att det regnade. Ett mer positivt minne är frisparksmålet mot Holland i EM-kvalet 2011. Men i mina ögon är Källström en av våra klokaste spelare utanför planen och en idrottsman som har gjort avtryck. Skönt att vi kan fortsätta att ta del av honom som studioexpert på Discoverys sportkanaler.

4. – Jag har siktet inställt på en ny seger i världens roligaste sällskapsspel "När då då?". Det blir lördagsnöjet och på söndagen åker jag till Kungsbacka för att se IFK spela i Aranäshallen. Inte så hett på förhand kanske, men det är en riktig mardrömsmatch för IFK, för man har åkt på flera osannolika förluster.

Daniel Grozdanovski.
Daniel Grozdanovski.Foto: Bosse Nilsson

Daniel Grozdanovski, sportreporter på Kristianstadsbladet.

1. – Själv trodde jag att grundserien skulle bli en ”walk en in the park”. Men ack så fel jag hade. Det finns en rad faktorer till att det har sett ut som det har gjort för KIK i höst. En är att backsidan inte har varit sig lik, alls. Detta trots att flera av dem var med i fjol och var stabila då. Nu har de underpresterat rejält och bjudit på mycket. Men tillbaka till frågan. Ja, det tror jag. I fjol spetsade KIK laget med spelare som Eric Backman, Thom Flodqvist och Fredrik Hetta. Och inför allettan ska det ju in nytt. Träffar KIK rätt där – samtidigt som Mats Lusth får ordning på backsidan så finns alla möjligheter.

2. – Jag får hålla med min kollega ”Rutte” om att turneringen på förhand känns kall. Men vem minns inte OS i Lillehammer 1994? Då fixade Peter Forsberg och Tommy Salo magiska ögonblick – och de var inga NHL-proffs. När väl pucken är släppt i Pyeongchang så kommer i alla fall jag att tända till. Hur det går för Sverige? Det blir OS-guld.

Annons

3. – Jag har alltid haft ett gott öga till ”Kongo-Kim”, även om han spelat i Djurgården… Kim har upplevts som en sympatisk man och den bilden har förstärkts när man har sett honom som TV-expert. Även som fotbollsspelare har jag uppskattat hans spelstil. Något bästa minne har jag inte direkt, men ett som etsat sig fast är när Zlatan stal en straff från Kim i början av 2000-talet.

4. – Handboll, bågskytte, tyngdlyftning och futsal. Där har du min lördag. På söndag blir det ett långt redaktionspass.

Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons