"Vi är taggade inför utmaningen"

Sport Artikeln publicerades
Julia Molin.
Foto:Peter Åklundh
Julia Molin.

Förra KDFF-backen Julia Molins cypriotiska lag Apollon Ladies står inför en rejäl utmaning i eftermiddag då första matchen (dubbelmöte) i Champions League mot svenska mästarinnorna Linköping står på schemat.

1Antar att det blir en speciell match för dig och Therese Björk?

– Ja, självklart är det speciellt att möta svenskt motstånd och se vilken nivå vi håller. Vi är ödmjuka och väldigt taggade inför utmaningen. Som det ser ut nu kommer både jag och Therese att spela från start.

2Ni kommer att få en del att göra med Kosovare Asllani?

– Jag vet inte riktigt vilken position hon spelar på, men oavsett vad så är hon en duktig spelare som vi måste hålla koll på. Men Linköping har också många andra duktiga spelare, så jag tror inte man ska haka upp sig på bara en.

3Hur ser du på era chanser att välta Linköping?

– Vi är underdogs och jag tror det passar oss rätt så bra att vara det. Vi har bra koll på Linköping, hur de spelar, styrkor och svagheter, så jag tror vi har en bra chans om vi är fokuserade och följer vår matchplan.

4Det här med att er liga inte har startat än, känns som en nackdel?

– Vi har haft elva träningsmatcher, alla mot bra pojklag, som håller bättre nivå än många damlag i ligan, så jag tror inte det är en nackdel.

5Matchen spelas i Nicosia och det väntas bli runt 30 grader på eftermiddagen. Hur hanterar ni det?

– Vi är väldigt vana vid värme, så för oss är det inget problem. Vi har spelat med cirka 40 grader också, så det är inget jag oroar mig för.

Fotnot: Returen i Linköping spelas onsdagen den 11 oktober.