Annons

Tung förlust för KFUM Kristianstad

Svedala ett halvt nummer för stort för KFUM  – en storleksskillnad som delvis stavas “inlånad elitseriespelare”.
Kristianstad • Publicerad 4 mars 2018
KFUM:s Ebba Kjellgren och Mangi Bengtsson försöker stoppa Svedalas nummer 11, elitseriespelaren Olga Thulin, i ett av alla hennes anfall.
KFUM:s Ebba Kjellgren och Mangi Bengtsson försöker stoppa Svedalas nummer 11, elitseriespelaren Olga Thulin, i ett av alla hennes anfall.Foto: Thomas Bengtsson

KFUMs damlag bjöd i helgens seriematch i division II södra på en underhållande och uppoffrande volleyboll, men det räckte inte. Motståndarna, andraplacerade Svedala, var helt enkelt lite för bra och en del av förklaringen heter Olga Thulin, som till vardags spelar i elitserien, och som i söndagens match i division II gjorde väldigt många poäng för Svedala VBK B.

Dessutom fick Kristianstads ordinarie center, Elin Jeppsson, följa matchen från bänken på grund av sjukdom.

Annons

Trots 0–3-förlusten är tränare Anders Kjellgren ändå nöjd med insatsen.

– Tjejerna i laget gör alla en riktigt stark insats på sina delvis nya positioner i och med Elins frånvaro och lyckas sätta ordentlig press på Svedala, speciellt i tredje set. Det är bara väldigt synd att vi inte lyckas knipa det när vi har chansen. Det är små marginaler, som det heter…, säger Kjellgren.

Förlusten förändrar inte KFUM:s tredjeplats i tabellen.

Thomas Bengtsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons