Sverige & Världen

Man hoppade in i björnhägn

Höör Artikeln publicerades
En man tog sig över staketet in till björnhägnet på Skånes djurpark.
Foto:Fredrik Sandberg / TT
En man tog sig över staketet in till björnhägnet på Skånes djurpark.

En man i 20-årsåldern hoppade in i ett björnhägn på Skånes djurpark utanför Höör. Som närmast befann han sig ett par meter från djuren.

– Vi ser allvarligt på händelsen, säger Anna Blinkowski, zoologisk chef.

Mannen stod utom räckhåll för björnarna, på en säkerhetsplatå i hägnet, men händelsen orsakade stor oro bland besökarna på lördagen.

– Det var hemskt otäckt, han var max 1,5 meter från en av björnarna, säger ett vittne till Kvällsposten, som först rapporterade om händelsen.

Mannen ska utan förvarning ha tagit sig över staketet och befann sig i hägnet i flera minuter.

    Djurparken har polisanmält mannen. Anna Blinkowski, zoologiskt ansvarig, säger till TT att man ser allvarligt på händelsen.

    – Björnar är rovdjur och att vistas inne i hägnet är förknippat med livsfara. Nu stod mannen på en platå men ifall han hade trillat ner därifrån hade det inneburit stor fara.

    Blinkowski tycker inte att djurparken har brustit i några säkerhetsrutiner. Staketet till björnhägnet uppfyller de säkerhetskrav som finns för både gäster och djur, säger hon.

    – Det är ett tydligt staket runt hela hägnet och det finns tydlig information om att man inte ska befinna sig på insidan. Vill man ta sig in i hägnen med alla medel möjliga så är det möjligt.