Hvergang!

Sweden Rock Artikeln publicerades

Där satt den ju! En perfekt avslutningsheadliner som verkar behärska allt från rockabilly till dödsmetall med en aldrig sinande energi. Lägg där till en fantastisk ljus-, eld- och fyrverkerishow så är vi hemma och tänker att det finns en framtid i hårdrocken. Inte bara band som nådde sin formtopp för 25 år sedan och därefter bara vilat på lagrarna.

För när Michael Poulsen och hans kumpaner börjar ösa ur sin låtskatt och framföra den med sådan känsla, entusiasm och glädje som under lördagskvällen så kan man inte annat än ge efter, stampa takten och låta sig bländas av ett band som hanterar såväl musiken som publiken på ett lysande sätt.

Det finns inga döda sekunder här. Det finns istället 1 timme och 45 minuter som visar att man kan inspireras av det gamla men ändå skapa sin helt egna grej, med lite hockeykörer men helt befriat från trumsolon.

Och vilken röst Poulsen sitter inne med!

Trots kvällskylan som förespråkar mössa, så lämnar man festivalen med en varm känsla inombords och ett leende på läpparna. Äntligen en final som man kommer bära med sig som ett positivt minne!