TT-Inrikes

Man misstänks för fem våldtäkter i Sälen

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En man i 30-årsåldern från Oskarshamn som misstänks för fem våldtäkter i Sälen har häktats, uppger åklagare Mattias Glaser för TT. Initialt häktades mannen av tingsrätten på sannolika skäl misstänkt för samtliga fem våldtäkter, men han överklagade häktningsbeslutet.(TT)

En man i 30-årsåldern från Oskarshamn som misstänks för fem våldtäkter i Sälen har häktats, uppger åklagare Mattias Glaser för TT.

Initialt häktades mannen av tingsrätten på sannolika skäl misstänkt för samtliga fem våldtäkter, men han överklagade häktningsbeslutet.

– Hovrätten ändrade beslutet under måndagen. Han är nu häktad på sannolika skäl misstänkt för två våldtäkter, 31 januari och 14 februari. Misstankarna kring de övriga våldtäkterna kvarstår dock, säger Glaser.

    I övrigt är han förtegen kring fallet, och kan inte uppge några detaljer om brotten eller om det rör sig om ett eller flera offer.

    – Det är för att inte påverka utredningen. Ett flertal personer som ska förhöras har inte förhörts än, säger han.

    Mannen anhölls i sin frånvaro den 18 februari och greps dagen därpå. De misstänkta våldtäkterna inträffade alla mellan 31 januari och 14 februari.

    Rättad: I en tidigare version angavs fel antal våldtäkter som mannen häktats för.