TT-Sport

Holmberg ordnade poäng till IFK Norrköping

TT-Sport Artikeln publicerades

IFK Norrköping försökte och försökte och till slut fick de hål på Kalmar FF. Kalle Holmberg nickade in 1-1 från nära håll och gick upp i ensam skytteligaledning. - Det känns jäkligt skönt, kul när bollarna trillar in, sade han.(TT)

Kalmar FF har inte vunnit hemma mot IFK Norrköping på sex år. 2017 såg det länge ut att bli ett trendbrott. Trots att Norrköping hade det mesta av bollinnehavet och i stort sett alla chanser var det nära att Kalmars ledningsmål från den tionde minuten stod sig.

– Vi var inte riktigt med de första 20 minuterna, men resterande är riktigt bra. Vi skapar chanser och har många avslut, sade Norrköpingstränaren Jens Gustafsson.

Men det var bara just det, chanser. Kalmars målvakt Lucas Hägg Johansson gjorde en mycket bra match och räddade chanser som såg ut som givna Norrköpingsmål.

– Det kändes bra, både Elfsborg nu senast och mot Sirius är jag inte helt nöjd med min egen insats, men i dag var det bra, sade Hägg Johansson.

"Bra läge"

David Moberg Karlsson, Alexander Jacobsson och Kalle Holmberg prövade Kalmarmålvakten. Hägg Johansson verkade omutlig. Men så kom en boll ifrån Norrköpings högerkant.

– Nikola Tkalcic slår ett bra inlägg, målvakten kommer inte ut och jag ser till att vara före min försvarare. Det är nära mål och blir ett bra läge, sade målnickaren Kalle Holmberg.

– Oerhört tråkigt att han får komma fram där, sade Hägg Johansson.

Förtjänade poäng

Matchen igenom var det en duell mellan Kalmarmålvakten och Holmberg. Nästa stora drabbning kom på tilläggstid.

– Man ska ju slå bollen från hålet där målvakten kommer ifrån säger de, och det gjorde jag. Men de har inte rätt, i alla fall inte i dag. Jag gjorde ju inte mål, sade Holmberg om situationen.

– Jag läser situationen och ser tidigt att han kommer att skjuta från hållet jag kommer ifrån. Jag får sträcka ut där och lyckas få bort bollen, sade Hägg Johansson vars räddning höll hög klass.

Spelmässigt ska Norrköping vara nöjt med sin insats, och det var de också.

– Jag tycker kanske att IFK Norrköping förtjänar mer än en poäng den här matchen. För vi gör en riktigt bra match, det här kommer att stärka oss, prestationen ger framtidstro i allra högsta grad, sade Jens Gustafsson.