TT-Sport

Rocky Winner skrällde i V75

TT-Sport Artikeln publicerades

Rocky Winner hade inte vunnit i Gulddivisionen sedan 31 oktober 2015. I V75 i Halmstad var det dags igen. Tioåringen spurtade vasst och vann till skrälloddset 17,94, näst minst spelad i loppet. - I dag ville han springa och 200 meter från mål kände jag att vi skulle vinna, sade segerkusken Peter Ingves.(TT)

Det blev ett guldlopp i publikens smak. Favoriterna Olympic Kronos/Lutfi Kolgjini och Jairo/Joakim Lövgren öste på i täten och öppnade första varvet på snabba 1.11,3. Jairo tog över ledningen i början av upploppet men det tuffa tempot utvändigt om ledaren gav mjölksyra och ett allt kortare travsteg.

Quick Fix kopplade segergreppet 100 meter från mål men kunde inte försvara sig mot Rocky Winners vassa spurt.

Jairo fullföljde starkt som trea i sin gulddebut och efter ett synnerligen tufft lopp.

– Vi fick ett perfekt lopp på innerspår och dom (Olympic Kronos och Jairo) körde ju stafett där framme. Men hästen kändes jättefin och i dag ville han verkligen springa. Jag var säker på seger när vi fick fritt på upploppet, sade hemmakusen Peter Ingves.

Bättre utan skor

Tränaren Jörgen Westholm såg loppet i sin mobil på Vincennes-banans parkeringsplats.

– Det här var verkligen roligt. Vi har siktat på det här loppet rätt länge eftersom man får köra barfota från och med 1 mars. Rocky Winner är klart bättre utan skor och det var en pigg tioåring i dag. Han har tränat på fint i vinter och jag trodde att han skulle göra ett bra lopp, men inte att han skulle vinna, sade Westholm.

Rocky Winner fick 200 000 kronor för segern och är nu uppe i 6,4 miljoner kronor. Stor del av prissumman har han vunnit i Frankrike. Han har segrat på Paris-banorna Vincennes och Enghien. Samt i Cagnes-sur-Mer på Franska Rivieran.

– Han har gått många och tuffa lopp i Frankrike. Men han har stått pall för det mesta. Numera behöver han dock lite snällare lopp, såna lopp som han fick i dag. Peter Ingves har ju vunnit med honom tidigare och körde perfekt, sade Rommetränaren som tävlar i Frankrike på söndagen.

Understeiner dominerade

Peter och sonen Johan Untersteiner dominerade på hemmabanan och vann tre V75-lopp. Johan tog en dubbel med Ambon Degato och Pastore Bob.

Pappa Peter vann med Ultimate Wine som ledde stoeliten från start till mål.

Det var också sista starten för det sjuåriga stoet. Hon ska gå till avel och betäckas med Nuncio till våren.

– Ja, det sägs så. Men man blir ju lite kluven när hon har en sån här fin form. En mycket fin häst som hade lite problem i början av karriären. Jag kommer aldrig att glömma henne, sade Peter Untersteiner.