TT-Sport

Sirius värvar 19-årig talang

TT-Sport Artikeln publicerades

Zackarias Faour ville återvända till Sverige efter sitt tre år långa äventyr i Premier League-klubben Manchester City. Nu står det klart att det blir så: den 19-årige anfallaren är klar för allsvenska Sirius. "Du blir inte kvar i tre år i en sådan klubb om du inte är en bra fotbollsspelare.(TT)

Zackarias Faour ville återvända till Sverige efter sitt tre år långa äventyr i Premier League-klubben Manchester City. Nu står det klart att det blir så: den 19-årige anfallaren är klar för allsvenska Sirius.

"Du blir inte kvar i tre år i en sådan klubb om du inte är en bra fotbollsspelare. Zackarias är en hårt arbetande och välutbildad forward som kombinerar målsinne med bra djupledsspel. Han är ung och hungrig och har en stark vilja att utveckla sitt spel. Dessutom är han bra på att göra mål, säger Sirius assisterande tränare Thomas Lagerlöf till klubbens webbplats.

Kontraktet är påkritat och sträcker sig över tre och ett halvt år. Faour kommer senast från två utlåningssejourer i de danska klubbarna FC Midtjylland och FC Nordsjälland.

Men nu ser han fram emot att slå sig fram i Sirius och han gillar det han hunnit sett av klubbens framfart i årets allsvenska.

"I mina ögon spelar Sirius bland den bästa fotbollen i allsvenskan. Jag gillar spelidén och sättet som Sirius jobbar på", säger han.